Logo telstar-online.nl
<p>Bijna alle beelden zijn dinsdag 7 september geplaatst. Komende woensdag de vijftiende is de offici&euml;le opening. </p>

Bijna alle beelden zijn dinsdag 7 september geplaatst. Komende woensdag de vijftiende is de officiële opening.

Beelden in Emmapark geplaatst

  •   keer gelezen   Actueel

In het Emmaparkje langs de Oostlaan in Pijnacker, tegenover de Joannes de Dooperkerk, is sinds dinsdag weer een lokale beeldenexpositie te zien. Ze zullen tot zondag 3 oktober blijven staan. 

Het thema van deze expositie en kunstwerken is ‘Hernieuwd ontmoeten’. Alle kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars uit de gemeente zelf. De expositie vormt een opmaat naar het cultureel weekend van De Verbeelding op 24, 25 en 26 september 2021.

Het idee achter de expositie is om inwoners van Pijnacker-Nootdorp en omgeving in een zomerse setting te laten genieten van kunst in de openbare ruimte, gekoppeld aan een thema dat verband houdt met de actualiteit en De Verbeelding.

Op 15 september zal de expositie officieel worden geopend door mevrouw Francisca Ravestein, burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De expositie is een samenwerking van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en De Verbeelding, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente en een donatie van het Rabobank Coöperatiefonds. 

Ook de hulpkwekers en vrijwilligers Zorgkwekerij Bloei doen weer mee aan de expositie en hun kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Pilkington Nederland. 

Vorig jaar was de expositie voor de eerste keer en toen heeft Zorgkwekerij Bloei onder leiding van vrijwilliger/kunstliefhebber Theo van den Bulk ook de sokkels voor de expositie gemaakt en geleverd. 

Het was Dirk Pereboom die zich enkele jaren geleden tot de organisatie van De Verbeelding wendde met de vraag of er in navolging van het Lange Voorhout in Den Haag iets te doen zou met ‘buitenbeeldenkunst’.

De eerste expositie daar trok vorig jaar veel belangstelling en die krijgt nu dus een vervolg. Vorig jaar was dit het enige ‘evenement’ van De Verbeelding, maar dit jaar zal er weer veel meer te doen, te zien en te beleven zijn tijdens het culturele laatste weekend van september. 

Meer berichten