Logo telstar-online.nl
<p>Het organisatieteam is al maanden bezig met de voorbereidingen.&nbsp;</p>

Het organisatieteam is al maanden bezig met de voorbereidingen. 

Weer een echte Nootdorpse Vakantieweek!

  •   keer gelezen   Actueel

Het moet raar lopen wil er dit jaar niet zoals vanouds in de tweede week van de Grote Vakantie van de basisscholen een Nootdorpse Vakantieweek zijn. Dat is de week van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juli.

Vorig jaar was er een alternatief programma met een ‘Nootdorpse Vakantie Week Box’. Gezien corona kon het niet anders, maar Joyce van den Akker en haar collega-bestuursleden misten toch de kinderen.

De insteek was dit jaar: we gaan er vol voor en als dat door coronabeperkingen niet kan, dan is er niks. Zoals het er nu naar uit ziet, kan de Nootdorpse Vakantieweek gewoon doorgang vinden. De inschrijving is intussen gesloten en met 500 kinderen is de happening voor kinderen van vier tot twaalf jaar – basisschoolleeftijd – helemaal volgeboekt.

We spreken Joyce op een mooie zondagmiddag begin juni bij de uitspanning De Balije Tuin aan de Nieuwkoopseweg waar haar moeder Mirjam werkt als een van de leidinggevenden terwijl jongere zus Fleur – Joyce is 22 en zij achttien – lekker heen een weer loopt in de bediening. De terrassen zijn net weer een paar weken open. Het is een mooie zondag en dan is het op een stek in de natuur tussen Nootdorp en Pijnacker een komen en gaan van recreanten en passanten die even halt willen houden.

Joyce zal binnenkort ook wel eens mee helpen bij De Balije Tuin. Ze is nu echter bezig met het opknappen van de woning die ze in Delft heeft kunnen kopen en waar ze binnenkort naar toe verhuist. Verder is ze doordeweeks druk met haar gewone werk als klantencontactpersoon bij aannemer Dura Vermeer in Rotterdam waar ze de contacten onderhoudt met de opdrachtgevers van net opgeleverde werken.

Het voorbereidende werk voor de Nootdorpse Vakantieweek gaat daar mooi tussendoor. Ze hoeft het allemaal niet alleen te doen. Joyce vertelt dat ze al zeven jaar als leiding actief is bij de Nootdorpse Vakantieweek waar ze als kind ook ieder jaar heen ging en van genoot. De laatste drie jaar zit ze in het bestuur samen met acht anderen dus: Marco de Baat, Lesley van de Leur, Evelien van Kamthout, Milou Marks, Manouk Berghuis, Sander Dobbenga, Sven Roosmalen en Kenny Wiersma. In willekeurige volgorde somt Joyce haar collega’s probleemloos op.


In de tweede week van de Grote Vakantie is er weer een Vakantieweek. 

De Nootdorpse Vakantieweek is een speelweek waar van alles te doen en waar de kinderen ook allerlei keuzemogelijkheden hebben. De plaats van handeling is het sportpark van RKDEO met alles erop, erin en erbij. Daarnaast maken de kinderen uitstapjes naar Drievliet, naar het strand aan de Dobbeplas, naar speelpark Westerpret, enzovoort. Heel veel winkeliers, bedrijven en organisaties werken graag mee aan het welslagen van de Nootdorpse Vakantieweek. Daardoor kunnen de kosten binnen de perken worden gehouden. Het inschrijfgeld voor de onderbouw bedraagt 40 euro en voor de bovenbouw 45 euro.

Joyce kan zich ontzettend goed voorstellen hoe leuk de kinderen het vinden. “Ik genoot er als kind ook zo enorm van. Het mooie vond ik dat je niet alleen contact met kinderen van je eigen school – in mijn geval de Jozefschool – maar ook met je leeftijdgenoten van de andere scholen die ik kende vanuit het dorp.”

De organisatie en de uitvoering van de Nootdorpse Vakantieweek is best een klus. Probeer maar eens 500 kinderen een week lang bezig te houden en alles in goede banen te leiden. Het bestuur hoeft het allemaal zelf te doen. Er zijn rond de 65 vrijwilligers die meewerken om het ieder jaar weer tot een succes te maken.

“Veel van die vrijwilligers komen pas in de week zelf in actie. Als bestuur en hoofdleiding zijn we al maanden bezig. Vergaderen kan gelukkig ook weer live. We hebben bijvoorbeeld een keer vergaderd bij GroenRijk De Wilskracht, waar de ouders van Marco de Baat eigenaar van zijn. Uiteraard praat je dan ook over andere dingen, van werk, familie en vrienden tot elkaars toekomstplannen”, aldus Joyce die zegt dat ze allemaal vrienden zijn.

Als voorbereiding op de week heeft het bestuur eind deze maand een teamweekend en gaan ze met de ruim zestig vrijwilligers en de 500 kinderen lekker knallen tijdens een Nootdorpse Vakantieweek als van ouds!

- nootdorpsevakantieweek.nl


Meer berichten