Logo telstar-online.nl

Brabantse krant: "Kagie wil overleg met Eerlijk Alternatief"

  •   1233 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Dagblad BN DeStem schrijft in de krant uitvoerig over het proces rondom de komst van een nieuwe wethouder in Pijnacker-Nootdorp. Een van de kandidaten, raadslid en oud-wethouder Paul Kagie uit Den Bosch, wil niet meer reageren tegenover de Brabantse krant.

Kagie wil eerst overleg met Eerlijk Alternatief (EA), de partij die hem als kandidaat-wethouder naar voren geschoven heeft, zo zegt een journalist van de Brabantse krant. 

Het lijkt erop dat Kagie gewoon zonder gedoe aan de slag wil in Pijnacker-Nootdorp en niet - in een machtsstrijd - alle fracties wil overtuigen van zijn capaciteiten. Dat is nu ineens aan de orde, omdat ook Progressief Pijnacker-Nootdorp een kandidaat naar voren heeft geschoven: Marieke van Bijnen. 

De vraag is daarnaast of Kagie op zijn 65e nog zin heeft in een politieke rel. BN DeStem omschrijft de toestand rondom zijn kandidatuur als: "een soap rond een bestuurscrisis in Pijnacker-Nootdorp."

EA meldde eerder al teleurgesteld te zijn in het proces rondom de vervanging van Hanneke van de Gevel. Ze zijn van mening dat zij het recht hebben om een nieuwe kandidaat te leveren, omdat in het verleden wethouders altijd zijn vervangen door de eigen partij.

Lees hier het artikel van BN DeStem.


Meer berichten