Afbeelding

Buurtbus stopt tijdelijk op advies van OVNL

Actueel 5.698 keer gelezen

Pijnacker - De teleurstelling is groot bij Buurtbus Pijnacker. Ze moeten per direct stoppen met het vervoer van kwetsbare inwoners vanwege onderzoek naar de verspreiding van corona. Veel oudere inwoners zijn afhankelijk van de bus. Het team is dan ook erg aangeslagen, maar veiligheid staat voorop.

Leo Toet: "Er is via Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) een landelijke richtlijn bekend gemaakt om alle buurtbussen in Nederland met ingang van 19 augustus aanstaande stil te leggen. Hieronder vallen dus ook de EBS-buurtbussen Pijnacker. Dit is om TNO de gelegenheid te geven om een onderzoek te doen naar de verspreiding van aërosolen in buurtbussen. Er moet op de uitslag van dit onderzoek gewacht worden voordat de buurtbussen weer kunnen rijden. Hoelang dat gaat duren is onbekend.”

"De buurtbussen stoppen op advies van branchevereniging Openbaar Vervoer Nederland (OVNL). Er wordt resultaat van TNO onderzoek afgewacht waaruit klip en klaar moet blijken dat rijden in de buurtbus veilig is. Eerder TNO onderzoek laat daar wat ruimte in en daarom wordt verder onderzoek gedaan", zegt Louis Hueber namens de MRDH.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant