Afsluiting Zuidbaan.
Afsluiting Zuidbaan.

Werkzaamheden N470: alles op een rijtje!

Verkeer 1.347 keer gelezen

Van maandagavond 21 oktober tot en met vrijdagochtend 25 oktober en van maandagavond 28 oktober tot en met vrijdagochtend 1 november werkt Boskalis aan de N470 tussen de Zuidweg en het Tolhekplein. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 en 06.00 uur.

Van maandagavond 21 oktober tot en met vrijdagochtend 25 oktober wordt gewerkt aan de zuidbaan tussen het Tolhekplein en de Zuidweg in Zoetermeer. Dit is in de richting van Zoetermeer/A12. Van maandagavond 28 oktober tot en met vrijdagochtend 1 november wordt gewerkt aan de noordbaan tussen de Zuidweg in Zoetermeer en het Tolhekplein. Dit is in de richting van het Tolhekplein. Overdag is de weg gewoon open en ´s nachts is de weg in één richting per week afgesloten tussen het Tolhekplein en de Zuidweg in Zoetermeer.

Hinder
In beide richtingen wordt het asfalt vervangen. Tijdens de werkzaamheden worden de toplagen van het asfalt verwijderd. Dit gebeurt door middel van frezen en deze werkzaamheden staan in beide weken gepland op maandag- en dinsdagavond (21, 22 en 28, 29 oktober). Tijdens deze werkzaamheden kunt u geluidsoverlast ervaren.

Om vanuit Pijnacker in Zoetermeer te komen tijdens de afsluiting van 21 tot en met 25 oktober rijdt u via de Klapwijkseweg en de N209. Om tijdens de afsluiting van 28 oktober tot en met 1 november vanuit Zoetermeer in Pijnacker te komen, rijdt u via de A12 en A13, zie de bijgevoegde tekening.

Duurzame maatregelen
De N470 wordt de meest duurzame weg van Nederland. Op dit trajectdeel wordt, net als op de rest van de N470, rolweerstandverlagend asfalt aangelegd. Dit speciale asfalt is vergelijkbaar met het huidige asfalt. Het zorgt daarnaast voor minder frictie met autobanden, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van auto's vermindert. De lengte van de remweg zal -onder gelijke omstandigheden- niet wijzigen. De stroefheid van een asfaltmengsel wordt bepaald door het toegepaste type steenslag. De steenslag die Boskalis Nederland toepast in het rolweerstandverlagende asfalt is van hetzelfde type als toegepast in 'normaal' asfalt.

Ook worden tijdens de afsluiting van de N470 in de Parkkamerstunnel geluidsabsorberende tunnelpanelen opgehangen. Deze moeten het geluid vanuit de tunnel verminderen. Deze panelen zijn gemaakt van houtvezels en beton. De houtvezels worden toegepast in plaats van grind. Hierdoor is een lichter paneel ontstaan met geluidsabsorberende eigenschappen. Voor het plaatsen van deze panelen is er een nulmeting gehouden. Wanneer de panelen bevestigd zijn, zal Boskalis een geluidsmeting uitvoeren om het effect te monitoren.

Meer informatie
Wij snappen dat dit veel informatie is om te onthouden, daarom maakt Boskalis gebruik van de Bouwapp. Wilt u op de hoogte blijven van alle afsluitingen, download dan de BouwApp op uw telefoon. Naast de afsluitingen vindt u hier ook meer informatie over het project, de werkzaamheden en omleidingen.

Deze informatie staat ook op www.n470geeftenergie.nl. U vindt daar ook een uitgebreide lijst met veel gestelde vragen en antwoorden. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Boskalis via de BouwApp of via: OmgevingN470@boskalis.com.

Afsluiting Noordbaan.

Uit de krant