Afbeelding

Voor KWF op de fiets van Den Haag naar Alpe d'Huez

Sport 843 keer gelezen

Op Hemelvaartsdag op donderdag 30 mei vertrekken De Klimmende Règâhs voor dé fietstocht van hun leven. In zeven dagen tijd willen ze op de racefiets 1.200 kilometer en meer dan 20.000 hoogtemeters overbruggen om op 5 juni boven op de Alpe d'Huez te finishen. Doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding en de Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN).

5 Juni is de dag vóór Alpe d'HuZes als bijna 5.000 Nederlanders zich inzetten voor KWF en zoveel als mogelijk fietsend of wandelend de Alpe d'Huez opklimmen. De fietsende en wandelende vriendengroep uit de regio Den Haag, Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp zet zich al jaren in voor Alpe d'HuZes en andere goede doelen. In al die jaren is al meer dan 300.000 euro opgehaald. Dit jaar al meer dan 70.000 euro en De Klimmende Règâhs hopen het record van 75.000 euro te verbreken. Met het opgehaalde geld worden tal van onderzoeken naar deze ziekten gefinancierd.

Neurofibromatose
Neurofibromatose is een erfelijke aandoening, die vooral huid-, bind- en zenuwweefsel aantast. Mensen die lijden aan één van deze aandoeningen worden vaak geconfronteerd met de onbekendheid er van. Een dochter van een van de Règâhs heeft neurofibromatose. Een deel van de opbrengst wordt daarom geschonken aan de Neurofibromatose Vereniging Nederland. Hiermee kan er meer aandacht voor neurofibromatose komen en meer begrip voor mensen die dit hebben.

Den Haag-Alpe d'Huez
Op 30 mei 2019 is het zover. Dan stappen de vijf Règâhs Emile van Rijn, Edward den Heijer, Jean-Paul de Poorter, René Klunder van Gijen en Martin Groen in Den Haag op hun racefiets voor een tocht van 1.200 kilometer naar de top van Alpe d'Huez. Onderweg wachten een slordige 22.000 hoogtemeters op de vijf Règâhs. Ze hebben er zin en weten waar ze het voor doen: zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding en de Neurofibromatose Vereniging Nederland (NFVN).

De Gran Fondo kent zeven dagetappes. Ze variëren in lengte tussen 170 en 230 kilometer. Onderweg wachten de heuvels van de Ardennen. De middelgebergtes van de Vogezen en de Jura. En verschillende Alpenreuzen. De finale is uiterst pittig: op de laatste dag moeten ze over de Madeleine en de Glandon. Om uiteindelijk te kunnen finishen op Alpe d'Huez. Daar worden zij opgewacht door de andere fietsers van De Klimmende Règâhs die de dag erna – op donderdag 6 juni – meedoen aan Alpe d'HuZes. De uitdaging voor hen is om deze col op één dag zo vaak mogelijk te beklimmen, waarbij zes keer geldt als ultiem doel.

De Gran Fondo kan niet zonder begeleiding. De Règâhs zijn dan ook blij dat Cynthia Konijn en Hans Koenis meegaan voor de noodzakelijke morele en medische begeleiding. En om te voorzien in de broodnodige calorieën, denk aan zo'n 5.000 per dag.

Steun de Regahs en KWF door te doneren op opgevenisgeenoptie.nl.


Uit de krant