Afbeelding

Eerste wedstrijd meteen raak voor Oliveo

Sport 328 keer gelezen

Pijnacker - De eerste wedstrijd na de winterstop was gelijk een topper voor Oliveo met een uitwedstrijd bij GSC ESDO. Een mooi moment voor Oliveo om te laten zien dat het de terechte koploper is.

GSC ESDO werd vooraf getipt als titelkandidaat en met hun voetballend vermogen niet onterecht. De heenwedstrijd werd dan ook verassend genoeg gewonnen door Oliveo. Vandaag dus de return en onder toeziend oog van supporters en het bestuur werd gekeken of het trainingskamp de blauwwitte zebra's goed heeft gedaan. 

Opstelling: Martijn Duijvenstijn. Wessel Kleij, Tom van Hagen, Dewie van Wichen, Leon Woutersen. Mark Milolaza, Lex Visser, Joey den Hoed (75e min uit). Robin Hoogland (85e min uit), Niels van Duinen (70e min. uit), Niels Bentvelzen. Wissels: Frank van der Zwan (70e min. in),  Jeffrey Paanakker (75e min. in), Luuk Woutersen (85e min in).

Aangekomen bij GSC ESDO viel meteen het hoofdveld met echt gras op. Het zag er wat drassig uit, maar de dienstdoende scheidsrechter keurde het goed. De toon was gezet toen de pupil van de week van ESDO eenvoudig de verdediging en doelman het nakijken gaf. Een signaal dat de Oliveanen scherp en geconcentreerd moesten verdedigen om de aanvallers van ESDO onschadelijk te maken. Het had dan ook de handen vol aan de aanvoerder en de spits. Toch kwam ESDO niet tot gevaarlijke en uitgespeelde kansen op wat hoge afstandsschoten na. Het lukte Oliveo ook niet om het doel van ESDO te bereiken. Wat indraaiende vrije trappen zorgde voor gevaar maar een bal tussen de palen wilde niet lukken. Een tamelijk saaie 1e helft dus waarbij beide ploegen weinig tot niets weggaven. 

Uiteraard geen rede voor paniek in de rust. Aanvallend moest het wel stukken beter wil Oliveo met 3 punten weg gaan. Spits Van Duinen had het zwaar tegen de centrale verdedigers en ook Hoogland en Bentvelzen hadden moeite hun directe tegenstander te passeren. Toch leek Oliveo vanaf de 2e helft wat meer lef te tonen. De Mooij liet inmiddels Van der Zwan warmlopen om de aanval van vers bloed te voorzien. Een signaal voor Van Duinen om zijn voeten te laten spreken. In een tijdsbestek van 8 minuten liet hij 2 keer zien dat hij als spits op de juiste plaats staat. 

Aan de andere kant gaf de verdediging nog altijd geen krimp en de uitstekend keepende Duijvenstijn keerde een inzet van dichtbij knap. Een kwartier voor tijd besliste de ingevallen Van der Zwan de wedstrijd definitief. Een combinatie met Den Hoed werd uit stand snoeihard in de kruising geschoten. Een compliment aan ESDO dat nog altijd probeerde te voetballen en er een echte wedstrijd van maakte. Vanaf deze plaats ook een compliment voor scheidsrechter Gossen die de wedstrijd uitstekend aanvoelde en lekker liet doorvoetballen waar dat kon. Ook wel eens lekker. Volgende week opnieuw een topper als Oliveo thuis speelt tegen ODB.

Uit de krant