Logo telstar-online.nl

Ladiesrun Oostland wordt Vliegende Vrouwen Run

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker/Berkel en Rodenrijs - Na drie succesvolle edities van de Ladiesrun Oostland staat ook in 2017 de hardloopwedstrijd voor vrouwen op de kalender. De gezelligheid, laagdrempeligheid en het dorpse karakter blijven, de naam veranderd: de Vliegende Vrouwen Run is de nieuwe naam!

Om de trots voor het Oostland hoog te houden en niet teveel verwarring te veroorzaken, zal de slogan van de run herkenbaar blijven: 'Dé Ladiesrun van het Oostland'. Ook de website blijft www.ladiesrunoostland.nl. Marloes Nuijten, hoofdorganisator van de wedstrijd: "Een aantal jaar geleden richtte ik de hardloopcommunity Vliegende Vrouwen op. Dit digitale platform biedt hardlopende vrouwen informatie over uiteenlopende, hardloop gerelateerde zaken. Het leek me gaaf om vanuit Vliegende Vrouwen een ladiesrun te organiseren en zo geschiedde." Omdat Marloes de eerste twee jaar samen met ECB Sport de run organiseerde, kozen ze voor een wat meer algemene naam van de loop. Maar nu komt een droom van Marloes uit. "Ik vind het super dat ik nu écht mijn eigen loop heb vanuit vliegendevrouwen.com!"

Inmiddels is de inschrijving van de vierde editie van start gegaan. Dames kunnen kiezen tussen de vijf kilometer en de tien kilometer. De route gaat, net als de editie van 2016, door het prachtige natuurgebied de Groenzoom. Een autovrij parcours met volop groen, watertjes, vogels en andere flora en fauna. Het is een snel parcours dat bijna helemaal vlak is. Inschrijven? Ga naar: www.ladiesrunoostland.nl. Liever vrijwilliger zijn dan deelnemer? Stuur een mail naar: info@vliegendevrouwen.com.

Meer berichten