Logo telstar-online.nl
Lilian Keijzer treft nét geen doel in de laatste seconden (foto Mieke van Veen)
Lilian Keijzer treft nét geen doel in de laatste seconden (foto Mieke van Veen)

Handbaldames vergooien zich

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Dames 1 van Oliveo Handbal heeft de eerste slag om aansluiting te vinden met de middenmoot gemist. Thuis verloor het zaterdag 19 november van MHV uit Mill. Na de 24-25 nederlaag blijft het steken op twee punten.

In de eerste helft waren er geen tekenen dat Oliveo tegen het pijnlijke verlies zou oplopen. Het team van coach André de Waal zette de goede trend door;  heerste in de verdediging en nam aanvallend het initiatief. De wedstrijd ging eerst gelijk op, maar Sophie de Jong en Verena ten Hacken zorgden voor een 11-7 voorsprong bij rust.

Een onherkenbaar Oliveo stapte uit de kleedkamer. Vooral in de dekking liet het steken vallen. MHV schakelde een tandje bij. In de aanval miste Oliveo scherpte en snelheid en het speelde te solistisch. Na een kwartier kwam MHV op gelijke hoogte en deelde na 17-17 gelijk een klap uit tot 18-21.

In de spannende slotfase schakelde Oliveo eerst over op een 4:2-dekking en later nog op één tegen één. Met nog dertig seconden te spelen was het 24-25. In de 'dying seconds' kreeg Oliveo nog een vrije worp, waarbij Lilian Keijzer deze net voorbij de kruising zag gaan. Lilian Keijzer (8), Aniek van de Coevering (6) en Shanna Némethy (5) waren het trefzekerst.

Handbalheren
Het team van coach Edwin Hofland trad zaterdag aan tegen het sterke HVV uit Voorschoten waarvan het nog niet eerder gewonnen had. HVV is een lastige ploeg met een aantal oud-eredivisiespelers. Het advies van Hofland was om als een blok te verdedigen, aanvallend continue druk te zetten, gebruik te maken van de cirkel en niet te gehaast af te ronden. Conditioneel zit het goed met het jonge HS1.

Image and video hosting by TinyPic

Jari Boer in de aanval (foto Mieke van Veen)

De eerste helft was Oliveo verdedigend zeer sterk. Met rust was het 13-10. Na rust kwam HVV op gelijke hoogte en bleef in het spoor van de thuisploeg. Pas tegen het eind trok HVV de winst naar zich toe met 23-26. Ondanks het verlies waren er complimenten voor het getoonde spel, de samenwerking en de werklust. Op zaterdag 3 december spelen de selecties weer thuis. Meer via www.oliveohandbal.nl

Ron van der Ploeg benoemd tot Lid van Verdienste
Tijdens de ALV van 7 november is afscheid genomen van bestuurslid Ron van der Ploeg. Ron zat vanaf 2007 in het bestuur en was voorzitter in de hectische jaren van de nieuwbouw en de verhuizing naar Keijzershof.  Als ondernemer blies hij de Sponsorcommissie en de Commissie Vrijwilligerszaken nieuw leven in met blijvende resultaten. Als waardering voor zijn veelzijdige inzet droeg het bestuur Ron voor tot Lid van Verdienste waar de leden met applaus mee instemden. Piet van Adrichem, voorzitter a.i.,  overhandigde Ron de oorkonde. Ron nam afscheid met een dankwoord voor de prettige samenwerking en schonk de club een klok om bij de tijd te blijven. Tijdens de ALV is Jacques Reniers gekozen tot bestuurslid financiële zaken en Hans Grüne tot bestuurslid accommodatie.

Image and video hosting by TinyPic

Piet overhandigt de verraste Ron de oorkonde van Lid van Verdienste.

Meer berichten