Afbeelding

Aanmelden voor Workshop Lokale Politiek

Politiek 947 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Wilt u weten hoe de lokale politiek in elkaar steekt? Overweegt u misschien zich te kandideren, voor welke partij dan ook, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2026? Zou u willen zitten op een van deze stoelen?

Dan is de Workshop Lokale politiek interessant voor u. Deze wordt georganiseerd op de woensdagavonden 5 en 12 juni, aanvang 20.00 uur, in ’t Manneke, Leeweg 33, te Berkel en Rodenrijs. U kunt zich voor deze workshop aanmelden via het mailadres hennyantonissen@gmail.com. De uiterste datum voor aanmelding is woensdag 22 mei a.s.

De workshop wordt georganiseerd door D66 Pijnacker-Nootdorp en D66 Lansingerland en met medewerking van een voormalig VVD wethouder. Hij is bedoeld voor leden en niet-leden die graag meer willen weten over de lokale politiek. Misschien krijgt u belangstelling voor een lidmaatschap, voor welke partij dan ook, van de gemeenteraad. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn in 2026.

In de workshop zult u meer te weten komen over de werkwijze en de bevoegdheden van raad en college; over de vele manieren waarop een raadslid zijn of haar doelen kan bereiken; hoe het contact met burgers, ondernemers, belangengroepen en de regio kan worden gelegd en onderhouden.

Om niet alleen in verhalen te verzanden gaan de deelnemers, na een inleiding, actief aan de slag met twee gevallen uit de gemeentelijke praktijk. Deze hebben betrekking op het al dan niet mogelijk maken van huisvesting van meerdere zelfstandigen in een eengezinswoning (“verkamering”) en op het oplossen van een ruimtelijke ordenings dilemma. 

De workshop is gratis. Wanneer uw belangstelling is gewekt, kunt u zich aanmelden via het mailadres hennyantonissen@gmail.com onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres. U krijgt dan een uitnodiging voor beide avonden toegezonden.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant