Brouwer brak de ban door al vroeg de 1-0 binnen te schuiven.
Brouwer brak de ban door al vroeg de 1-0 binnen te schuiven.

Oliveo behoudt perfecte score na overwinning in en tegen Stolwijk

Sport 8 keer gelezen

Pijnacker - Daags na de fantastisch verlopen 12 inch race in Pijnacker werd er natuurlijk gewoon weer gevoetbald door Oliveo. Ditmaal uit, in en tegen Stolwijk. De eerste competitieronde leverde nog drie punten op, tezamen met prima voetbal en nul tegengoals. Door ook in de tweede speelronde geen fouten te maken gaat Oliveo fier aan kop, weliswaar met pas 'zes uit twee'. Ook Ommoord en Zoetermeer maakten geen fouten waardoor de koppositie nog gewoon gedeeld wordt.

De Pijnackenaren waren vastberaden om het duel snel te beslissen. Uiteraard ging Stolwijk daar niet zomaar mee akkoord. Na wat speldenprikjes van de zebra's was het rond de tiende minuut voor het eerst raak. Nadat Luscuere onreglementair werd aangevallen vlak buiten het zestienmetergebied kende de leidsman een vrije trap toe. Robbert Brouwer schoot deze op 'Locadia-achtige' wijze binnen. 0-1 dus voor de uitploeg.

V.V. Stolwijk beperkte zich tot de (hoge) lange bal, waaruit toch af en toe gevaar ontstond. Overigens was het jammer dat de thuisploeg zo speelde, aangezien de net nieuwe kunstgrasmat voor de kantine genoeg gelegenheid bood voor positiespel. De grootste mogelijkheid voor de Sportlaanbewoners werd voorlangs geschoten door een middenvelder van de promovendus. Oliveo mistte voor rust via Bentvelzen en Paanakker twee grote kansen om de score uit te breiden.

Hierdoor bleef het tot aan de 75ste minuut billenknijpen voor de equipe van trainer De Mooij. Invaller Robin Hoogland bepaalde de einduitslag in die minuut namelijk op 0-2 door vanaf rand zestien prachtig binnen te krullen. De overwinning kwam nu niet meer in het gedrang voor Oliveo, enige smet op de zege was dat de score niet verder werd uitgebreid. De aanvoerder van Stolwijk werd tussendoor nog heengezonden met tweemaal geel.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Adrichem (Luuk Woutersen), Brouwer, Van Wichen, Leon Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Bentvelzen (Hoogland), Vloemans (Van der Pol) Kleij.

Tekst: Ludo van Adrichem
Beelden: David Dilling via www.daviddilling.com 

Uit de krant