Logo telstar-online.nl
Dames 1 hebben doelstelling ruimschoots behaald met de derde plaats in de eerste klasse. Foto: Vincent Lorist
Dames 1 hebben doelstelling ruimschoots behaald met de derde plaats in de eerste klasse. Foto: Vincent Lorist

Handbaldames derde plaats in eerste klasse

  •   keer gelezen   Sport

Schipluiden - Zondag 17 maart speelde Dames 1 van Oliveo Handbal tegen Schipluiden om te kijken of ze nog derde in de eerste klasse konden worden. Schipluiden waarvan Oliveo dit seizoen nog niet van gewonnen had en dat nog steeds in de bekercompetitie zit, was dus een geduchte tegenstander.

Ondanks dat de Oliveodames al zeker waren van een vierde plek en het seizoen al geslaagd was, hadden ze hun zinnen gezet op de derde plaats als promovendus. De wedstrijd begon in de eerste minuten wat tam en beide teams verspeelden de bal te makkelijk. Schipluiden maakte de 1-0 op de linkerkant, vrij snel daarop scoorde Inge van der Ende de 1-1. Wederom kwam Schipluiden op voorsprong van 2-1, ditmaal maakte Nicole van Boles het gelijk. Door wat aansporing van de kant gingen alle twijfels overboord en begon de Oliveo-equipe te draaien.

Het team van coach Bemmel scoorde uiteindelijk vrij makkelijk al moest Sabrina van Kester de wedstrijd al na een paar minuten staken door de naweeën van de blessure van de week ervoor. Oliveo liep uit naar een 2-5 voorsprong, al liet het Schipluiden nog een keertje dichtbij komen tot 5-6 door onzorgvuldig met de bal om te gaan. Toen vond Lisette Ruigrok het welletjes en ze nam het voortouw door de ene na de andere vrijgespeelde bal vanaf de linkerhoek achter de keepster van Schipluiden te knallen. Dat was het sein om als team door te gaan en Sophie de Jong, Aniek Markus en Tara van der Kleij wisten ook het doel te vinden. Ondertussen ging de geoliede machine lopen en rondden de Oliveodames de ene na de andere mooie actie goed af. Het team uit Pijnacker kwam op een ruime voorsprong voor de rust van 7-14.

Er waren weinig toevoegingen met de rust en coach Bemmel hamerde erop om niet in verval te komen, maar juist nu de tijd te nemen door te drukken en het tempo nog iets hoger te leggen. Ook in het begin van de tweede helft maakte Schipluiden de eerste twee doelpunten. Oliveo, weer wakker geworden, ging opnieuw de strijd aan en vond het eigen spelletje. De vrolijkheid was al vrij snel van de gezichten af te lezen; Dames 1 stelde hier de derde plaats veilig met de winst van 18-29. Voor het eerst van het seizoen was het team helemaal compleet en iedereen kon spelen in de laatste wedstrijd van de zaal. Het mooiste deze dag was de terugkeer van keepster Danique van Lokven na een langdurige blessure, die het ook niet onverdienstelijk deed. De ontlading was mooi na een zwaar zaalseizoen, maar een met vele mooie momenten. Vooraf als doelstelling was handhaving, in november is dit bijgesteld tot bij de eerste vier te eindigen en uiteindelijk is de derde plaats behaald! Veldcompetitie Na het zaalseizoen wacht nog een zwaar veldseizoen, waarin de dames zich mogen meten met teams die in de zaal in de hoofdklasse of zelfs tweede divisie spelen. Een mooi vooruitzicht met een geweldige groep speelsters die niet voor elkaar onderdoen. Internationaal paastoernooi De heren- en damesselectie en de junioren maken zich intussen op voor het traditionele internationale paastoernooi. Dit jaar spelen de teams in Berlijn waar ze mooie prestaties hopen neer te zetten.

Scorers: Lisette Ruigrok 5, Inge van der Ende 4, Shanna Némethy 4, Ingrid Bruinen 4, Nicole van Boles 3, Rianne van der Helm 3, Sophie de Jong 2, Tara van der Kleij 2, Aniek Markus 1 en Sabrina van Kester 1

Meer berichten