Logo telstar-online.nl
Bonte Tol wint de wisselbokaal. Foto: Mieke van Veen
Bonte Tol wint de wisselbokaal. Foto: Mieke van Veen

Geslaagd Schoolhandbaltoernooi

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Onder ideale weersomstandigheden is vrijdag 18 mei het Schoolhandbaltoernooi gehouden op de accommodatie van Oliveo Handbal aan de Monnikenweg. Dit jaar streden 24 teams uit Pijnacker en Delfgauw om de eer, ’s ochtends de groepen 5 en 6 en ’s middags de groepen 7 en 8.

Het was de hele dag een gezellige drukte van spelers en toeschouwers. Veel ouders, meesters en juffen kwamen de kinderen aanmoedigen.

Tijdens de wedstrijden in de ochtend keek een speciale jury wie het beste kon handballen. Natuurlijk mocht dit niet iemand zijn die lid is van een handbalvereniging. De Beste Spelerbokaal ging bij de meisjes naar Megan Hazeu en bij de jongens naar Noah Boer die beiden handbaltalent lieten zien.
Na de lunch speelden de oudere basisschoolkinderen spannende wedstrijden. Aan het einde van de middag mocht elk team een speler of speelster uitkiezen voor de strijd om de Penaltybokaal. Als winnaars kwamen uit de strijd Céline Lorist en Max Langelaan die het opnamen tegen de keepers Tim van Rijn en Elmira Smits.

De wisselbeker was dit jaar voor de Bonte Tol, de school waarvan de teams het beste gespeeld hebben. Daarnaast waren er prijzen voor de eerste, tweede en derde plaats per poule. Bianca van Bemmelen die met veel enthousiasme het wedstrijdsecretariaat leidde, reikte de prijzen uit. Elke deelnemer ging bovendien met een leuke Oliveoschuifpuzzel naar huis.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd, maar vooral gezellig toernooi dankzij de inzet van veel vrijwilligers. De schoolhandbalcommissie was met hulptroepen al om 7.15 uur begonnen met de voorbereidingen. Meer informatie en foto’s via: www.oliveohandbal.nl

Winnaars:
Groep 5/6
Poule A:
1e Bonte Tol, groep 6, jongens
2e Mariaschool, groep 6, jongens
3e Josephschool, groep 6, gemengd
Poule B
1e Josephschool , groep 5, gemengd
2e Johannesschool, groep 5, meisjes
3e Mariaschool groep 5, mix

Groep 7/8
Poule A
1e Mariaschool, groep 7/8, meisjes
2e Bonte Tol, groep 7/8, meisjes
3e Bonte Tol, groep 7, jongens

Poule B
1e Bonte Tol, groep 8 jongens
2e Josephschool, groep 8, jongens
3e Mariaschool, groep 8, jongens

De wisselbokaal is voor de Bonte Tol
Naar het Regionaal Schoolhandbaltoernooi 2013 gaan:
Jongens: Bonte Tol groep 7
Meisjes: Johannesschool groep 7

Meer berichten