Logo telstar-online.nl
Wouter op zoek naar de cirkelspeler. Foto: Mieke van Veen
Wouter op zoek naar de cirkelspeler. Foto: Mieke van Veen

Nipt verlies voor handbalheren

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Heren1 van Oliveo Handbal verloor zondag 20 mei met slechts één punt verschil van het sterke HWC uit Vlaardingen. De ploeg uit Pijnacker speelde een uitstekende wedstrijd, maar zag het goede spel niet beloond worden. Het publiek genoot van de aantrekkelijke handbalwedstrijd waarin beide teams niet voor elkaar onderdeden. HWC was echter net iets slimmer in de afronding.

Oliveo probeerde met een 6 : 0-dekking met ver uitstappende verdedigers het spel van HWC te ontregelen om daarmee te voorkomen dat de sterke afstandsschutters vrij spel hadden. Ook was hiermee het aanspelen van de cirkelspeler lastiger. Het kostte de bezoekers dan ook moeite het doel van de thuisspelers te vinden.

In de aanval probeerde het team van trainer/coach André de Waal via combinaties de ruimtes over de flanken te vinden. Dit lukte, maar de afronding liet te wensen over. Ook was er nogal eens balverlies bij het spel naar de cirkelspeler.

Na een gelijkopgaande beginfase nam HWC een voorsprong van 4-8. Met een fraaie treffer door het midden van Wouter van de Coevering en treffers van Samuel Luscuere en Dennis van Bemmelen kon Oliveo aanhaken met 8-9. De ruststand was 11-13.

De tweede helft was HWC net iets trefzekerder dan Oliveo, maar verder ging de strijd gelijk op in een hoog tempo met veel doelpunten aan beide zijden. Na 11-14 bleef het verschil lang drie treffers.
Opvallend was het gemak waarmee Wouter cirkelspeler Roel de Jong aan kon spelen die zo vijfmaal het doel trof.

Pas tegen het eind kreeg Oliveo bij 22-26 genoeg vat op HWC en treffers van de gemakkelijk scorende Dennis van Bemmelen brachten Oliveo bijna de overwinning. Oliveo kwam met een een-tegen-een-verdediging terug tot 29-30. Keeper Bert Heemskerk stopte ook nog een strafworp. Uiteindelijk kwam Oliveo net een doelpuntje tekort om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het werd 29-30.

Afscheid André de Waal
Het thuispubliek had in ieder geval genoten van een leuke en spannende wedstrijd en het beloonde trainer/coach André de Waal met een daverend applaus, omdat het zijn laatste thuiswedstrijd met het team was. Dinsdag 29 mei speelt Heren 1 om 20.00 uur uit tegen DWS.

Meer berichten