Logo telstar-online.nl
Jeanet Hogervorst en Shanna Nemethy in de break.
Jeanet Hogervorst en Shanna Nemethy in de break.

Handbaldames winnen voorronde

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - Dinsdagavond 17 november speelde Dames 1 de eerste voorronde in de strijd om de Jan Alma Cup tegen Savosa 1. Het fysiekere Savosa nam de eerste tien minuut flink afstand van Oliveo. Het team uit Pijnacker stond onder druk en leed veel balverlies.

Gaandeweg kwamen de Oliveodames onder leiding van interim-coach Henny van Bemmelen beter in de wedstrijd en uiteindelijk stapte het team met een verdiende zege van 23-16 van het handbalveld. Conditie en een snelle tegenaanval hadden het verschil gemaakt; Shanna Nemethy scoorde maar liefst vijfmaal met een uitbraak.

Oliveo verslaat koploper

Schiedam - Met de gewonnen bekerwedstrijd nog vers in het geheugen gingen de handbaldames zondag 22 november naar Schiedam om Ventura 2 te ontmoeten die bovenin de poule staat. Esther en Jeanet Hogervorst en Nicole Overdevest gingen als gastspelers mee.

De opdracht was te kijken waar het team nu staat.

De eerste helft moest de ploeg van Bemmel de bal goed rond laten gaan en het spel lekker simpel houden. Ventura had het moeilijk, omdat het tempo toch hoog was. Al snel lag de eerste bal in het net in het voordeel van Oliveo. Sophie de Jong en Shanna Nemethy liepen enkele break outs. Op de cirkel kreeg Shanna flink wat te verduren van Ventura. Lisa Loomans stond fantastisch te keepen. Oliveo ging de rust in met 7-12 in het voordeel.

Zondag 29 november treft Dames 1 Conventus in Zwijndrecht om 12.20 uur. Meer over Oliveo via: www.oliveohandbal.nl

Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag

Meer berichten