Logo telstar-online.nl

Kurt Wubben sportman van het jaar

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker-Nootdorp – Tijdens de verkiezing van de sportman of sportman van het jaar is marathonschaatser Kurt Wubben uitgeroepen tot sportman van het jaar.

Hij was in 2006 de beste marathonschaatser van Nederland en won daardoor de Van Gangelentrofee. Vooral ook zijn wereldtijd, 13.41,31 op de tien kilometer, die hij in Moskou reed, bleek veel indruk op de jury gemaakt te hebben.

In de categorie jeugd ging de beker naar Danny Boer. De 18-jarige sporter doet aan Jiu-Jitsu (Fighting System) en is in de categorie tot 66 kilo vorig jaar Europees kampioen geworden. Het B-1 van de Hockeyclub Pijnacker is vorig jaar kampioen geworden en speelt nu in de topklasse, waarin ze goede resultaten boeken. Zij kregen de teamprijs. Waarderingsprijzen waren er voor Ben Bos (Duivenclub) en handbalscheidsrechter Benno Molkenboer.

In totaal waren er 20 sporters of teams genomineerd.

Jeugd: Kim de Bruijn (zwemmen, judo); Gwen en Dominique de Bruyn (twirlen); Jorrit Oudhof (schermen); Tessa Brevé (tennis); Danny Boer (Judo en Jiu-Jitsu); Gabriëlle Tas en Boudewijn de Vries (turnen).

Teams: Oliveo-1 voetbal, Oliveo handbal C-1, PZenPC-1 en B-1 HCP.

Senioren: Kurt Wubben, Michael Poot (schaatsen), Bram Hazeu (powerlift), Jan Hiemstra (wielrennen);, Trees van Ruijven (skisport) en Francien Huurman (volleybal).

Meer berichten