Afbeelding

Lokale Sportraad krijgt vorm

ma 22 dec 2014, 16:27 Sport 5 keer gelezen

Pijnacker - Het speelt al een aantal maanden in de dorpse sportwereld: er komt een Sportraad Pijnacker-Nootdorp. De afgelopen periode zijn veel sportverenigingen door de aspirant bestuursleden benaderd met de vraag zich bij de Sportraad aan te sluiten.

Een groot aantal sportverenigingen in Pijnacker, Delfgauw en Nootdorp heeft hieraan gehoor gegeven, zowel voor de binnen- als buitensport. Samen vertegenwoordigen zij meer dan 10.000 leden en nog eens zo’n 8.000 niet-gebonden sporters. De Sportraad krijgt hiermee een breed draagvlak. Verwacht wordt, dat nog meer verenigingen zich zullen aansluiten.

De Stichting Sportraad Pijnacker Nootdorp gaat nu formeel opgericht worden. De bestuursleden zijn: Louk Teunissen (voormalig voorzitter van Korfbalvereniging Avanti), Joop van Eijk (voormalig voorzitter van de Tafeltennisvereniging Pijnacker) en Walter van den Bogaerdt (voormalig voorzitter voetbalvereniging Oliveo). Dit bestuur wordt de komende periode versterkt met nog enkele personen.

Wat gaat de Sportraad doen? Wat zijn de ambities? Waar staat de Sportraad voor? In de Telstar/Eendracht van 21 januari verschijnt een interview met de bestuursleden waarin deze vragen beantwoord worden. Op vrijdag 6 februari is in het clubhuis van korfbalvereniging Avanti de formele start van de Stichting Sportraad Pijnacker-Nootdorp. Alle aangesloten verenigingsbesturen, het Sportplatform, politiek Pijnacker-Nootdorp en de pers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Overige geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom. Deze bijeenkomst is een uitstekende manier om met elkaar de start van de Sportraad te vieren en op informele wijze met elkaar over het sportklimaat in onze mooie gemeente te discussiëren. Zet deze datum alvast in de agenda!

Uit de krant