Afbeelding

Handbalheren van Oliveo spelen onder hun niveau

Sport 836 keer gelezen

In de belangrijke uitwedstrijd in Boekel tegen Habo presteerde Heren 1 van Oliveo Handbal onder hun niveau. In de strijd om de derde plek liet Oliveo daarmee kostbare punten liggen. Vooral in de eerste helft werd er teleurstellend gehandbald; Oliveo kwam maar moeilijk tot scoren. Het zocht te snel het persoonlijke duel op tegen de fysiek sterke thuisploeg. Ook maakte Oliveo teveel technische fouten. In de verdediging kon Oliveo zich, onder aanvoering van keeper Koen Franke, nog enigszins onttrekken aan de malaise in het veld. Na een kleine achterstand kwam Oliveo na twintig minuten op gelijke hoogte met 8-8. Maar na vijf treffers op rij van Habo was het 13-9 met rust.

Na rust speelde Oliveo als herboren. De opdachten en afspraken werden nagekomen in de aanval, waardoor Oliveo langzaam maar zeker de achterstand wegwerkte. Tien minuten voor tijd bij 18-19 leek de wedstrijd te kantelen. Oliveo wilde echter te snel. Habo wist wel raad met de afspeelfouten. Het lukte Oliveo niet meer Habo onder druk te zetten en de strijd eindigde met het teleurstellende verlies van 28-22. HS1 staat nu op de vijfde plek in de Tweede Divisie.

Dames 1 speelde in de Hoofdklasse gelijk tegen Roda in Rotterdam en staat nu eveneens op de vijfde plek. Zaterdag 16 maart spelen beide selecties weer thuis. DS1 neemt het op tegen Hellas en HS1 ontmoet Foreholte in Het Nest.