Afbeelding

Handbaldames doen goede zaken in het Westland

Sport 1.000 keer gelezen

Zaterdag slaagde Heren 1 er niet in om in Oss van Dynamico te winnen. Hierdoor moet het team pas op de plaats maken in de strijd om de tweede plek in de Tweede Divisie. Oliveo begon matig aan het duel en wist aanvankelijk geen vuist te maken. Pas bij 8-3 leek de ploeg wakker te worden. Dankzij doelpunten van Christiaan Portengen en Andy Botermans was het 14-13 bij rust. Daarna verzaakte Oliveo; Dynamico kon de wedstrijd naar zich toe trekken. Bij 26-17 schakelde Oliveo over naar een offensieve verdedigingsvariant; de schade bleef daardoor beperkt tot 32-27.

Zondag deed Dames 1 goede zaken bij Velo door met 39-31 te winnen. Het werd een doelpuntenfestival waarbij Oliveo de hele wedstrijd niet in gevaar kwam. De Wateringse dames bleken niet opgewassen tegen de zeer snelle tegenaanvallen en schotkracht. Met topscorer Verena ten Hacken die er dertien maakte en fraaie lobjes van Daniëlle Develing vanaf de hoek was het een zeer aantrekkelijke wedstrijd. DS1 staat nu tweede in de competitie.


Perry van Rijn op weg naar een treffer tegen Westlandia in de eerste klasse. (foto Mieke van Veen)

HS3 won met 28-24 van Westlandia. Zaterdagavond spelen beide selecties thuis. DS1 neemt het op tegen EHC in de strijd om de tweede plek in de Hoofdklasse. HS1 ontvangt koploper Hellas.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant