Afbeelding

Recordaantal passagiers Rotterdam The Hague Airport

wo 6 sep 2017, 17:06 Regio

In de maand augustus heeft Rotterdam The Hague Airport een recordaantal reizigers mogen verwelkomen. In augustus reisden 200.255 passagiers van en naar de Rotterdamse luchthaven. De maand augustus heeft ten opzichte van 2016 ruim 20% meer passagiers opgeleverd.

In de periode van januari tot augustus, hebben ten opzichte van 2016 dit jaar ruim 8% meer passagiers gebruik gemaakt van Rotterdam The Hague Airport. De groei in aantal passagiers is mede het gevolg van het nieuwe Transavia bestemmingen netwerk, waarin zij grotere toestellen hebben ingezet. Ook TUI heeft aan de groei bijgedragen. Daarnaast vervoerde British Airways 42% meer passagiers naar Londen City dan in 2016.

Om alle passagiers te kunnen faciliteren is de luchthaven volop in beweging en zijn diverse verbouwingen in volle gang. In juni is het nieuwe bus- en taxiplein in gebruik genomen en is het gerenoveerde hoofdplatform officieel geopend. Inmiddels is ook het geheel vernieuwde voorterrein (Airportplein) geopend. Momenteel wordt gebouwd aan een nieuwe bagagehal en in november zal gestart worden met een verdere uitbreiding van de vertrekhal.

Uit de krant