Afbeelding

VVD staat met drie zetels voor op PVV

Regio 4.105 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Volgens de voorspellers van Prendid wint de VVD 29 zetels en de PVV 26 zetels. CDA wordt de derde partij van Nederland met 19 zetels en GroenLinks volgt met 16 zetels. Nieuw in de Tweede Kamer zijn DENK en Voor Nederland.

Prendid.nl werkt anders dan de traditionele opiniepeilingen. Prendid vraagt niet 'wie stem jij?' maar vraagt om een voorspelling, 'wie denk jij dat gaat winnen?'. De voorspellers kunnen handelen in hun voorspelling waardoor een afgewogen gemiddelde ontstaat, de Prendid-voorspelling.

Meer dan  2000 voorspellingen
250 voorspellers hebben op Prendid meer dan 2500 voorspellingen gedaan. De meeste voorspellingen gaan over de komende Tweede Kamerverkiezingen maar er zijn ook voorspellingen over het songfestival, voetbal of buitenlandse verkiezingen. Prendid gaat in tegen de trend dat alles eenvoudig moet zijn en binnen drie klikken te begrijpen. Iedereen die graag uitgedaagd wil worden kan zijn voorspelling doen op prendid.nl.

Dagkoersen met  grote fluctuaties
Eén enkele voorspeller kan al grote wijzigingen in de peilingen veroorzaken. Met name de PVV en GroenLinks hebben een meer activistische achterban waardoor de voorspellingen voor deze partijen sterk fluctueren. Onwaarschijnlijke voorspellingen creëren kansen voor serieuze voorspellers die weer zorgen voor meer realistische voorspellingen. De peilingen van Prendid zijn dagkoersen maar geven wel een trend.
 
Vergelijk met  traditionele peilingen
De peiling van Prendid kruip steeds meer naar de voorspellingen van traditionele peilers zoals I&O research, Ipsos, Kantar public, LISS, Peil.nl en EenVandaag. Wel voorspellen de Prendid-voorspellers meer zetels voor de PVV dan de traditionele peilers. Voelen de Prendid-voorspellers de onderbuik van de samenleving beter aan of komt dit voort uit het meer activistische karakter van de PVV-stemmer?

Uit de krant