Afbeelding

Werkonderbreking verstoort dienstregeling HTM

Regio 454 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Als gevolg van een werkonderbreking is de dienstregeling van HTM na de ochtendspits verstoord. De directie van HTM voert op donderdag 1 december overleg met de vakbonden over de zogeheten dienstenpakketten waarin de rij- en rusttijden worden geregeld van trambestuurders. Een aantal medewerkers van HTM besloot de uitkomst van dit overleg niet af te wachten en onderbrak het werk.

De werkonderbreking heeft forse impact voor de reizigers van HTM die hierdoor ernstig gedupeerd raken. HTM tracht de reizigers zo goed mogelijk te informeren, maar gezien het gebrek aan coördinatie op deze actie is onduidelijk welke delen van het vervoersnetwerk in de Haagse regio precies zijn geraakt. HTM is door de actievoerders niet vooraf geïnformeerd en betreurt het dat de reizigers nu de dupe worden van deze ongecoördineerde actie. HTM keurt deze actie daarom sterk af en roept op tot constructief overleg met de medezeggenschap en de vakbonden in het belang van de reizigers en het bedrijf.

De nu ontstane situatie speelt zich af in het licht van de naderende nieuwe busconcessie waarover binnenkort gesprekken starten met de opdrachtgever van HTM, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Daarnaast loopt de huidige CAO van HTM op 31 december van dit jaar af en onderhandelen vakbonden en directie over de arbeidsvoorwaarden. Ook maakt de Ondernemingsraad van HTM zich op voor de komende verkiezingen begin 2017.

Uit de krant