Afbeelding

Persoonsverwisseling Zweekhorst zo goed als zeker

Regio 50 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Het is zo goed als zeker dat de 44-jarige Rob Zweekhorst slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling. Gisteravond besteedde Opsporing Verzocht uitgebreid aandacht aan de moord.

Na het nalopen van tientallen scenario's is de politie er vrijwel zeker van dat de schutter zich vergist heeft en meende iemand anders voor zich te hebben. De moord zou te maken hebben met een drugsruzie waarbij ook een ander slachtoffer viel. 

Drugsvangst
De politie denkt dat de dood van Rob Zweekhorst verband houdt met een drugsvangst door de douane op maandag 9 december 2013. Tijdens een controle met de containerscan op de Maasvlakte stuitte men in een container met dozen verse ananas, afkomstig uit Costa Rica en bestemd voor een Rotterdams bedrijf op 300 kilo cocaïne. De drugs zijn vernietigd en hadden een waarde van ongeveer 10 miljoen euro. 

Verwisseling
De eigenaren van die drugs waren daar niet blij mee en er is een behoorlijke ruzie ontstaan in het drugsmilieu. Via verschillende bronnen is vastgesteld dat er besloten was dat de schuldigen van die schadepost moesten worden gestraft en dat er een lijst met mensen is opgesteld die op de nominatie stonden om te worden geliquideerd. Eén van hen was Rinus Moerer (68) uit Steenbergen. Met zijn bedrijf in het Brabantse Fijnaart importeerde hij fruit uit voornamelijk Costa Rica, maar hij zat ook in de illegale drugsimport. Rinus werd op 14 april geliquideerd. Naar alle waarschijnlijkheid moesten dezelfde daders ook iemand uit de wijk Meerpolder in Berkel hebben die bewuste 1 januari 2014. Dat werd Rob Zweekhorst fataal.

Uit de krant