24-uurs (milieuwet)handhavingsactie

Regio 39 keer gelezen

Haaglanden - Gisteren is om 12.00 uur in het Stadsgewest Haaglanden de landelijke 24-uurs actie (milieuwet)handhaving gestart. Ongeveer 40 handhavers van Haaglanden-gemeenten, Politie Haaglanden, Hoogheemraadschap van Delfland, Rijksinspectiedienst en provincie Zuid-Holland voeren bij bedrijven, saneringen en slooplocaties controles uit. De 24-uurs actie moet de handhavingsamenwerking tussen verschillende organisaties versterken en bedrijven laten zien dat controles ook buiten kantooruren plaatsvinden.

Regiobestuurder Milieu van het Stadsgewest Haaglanden Christiaan van der Kamp: "Alle gemeenten in Haaglanden hebben de afgelopen jaren veel inspanning geleverd om hun handhaving op een goed niveau te krijgen. Dat willen we graag op één dag laten zien. Belangrijk is daarbij de samenwerking met andere handhavingspartners."

Een inspecteur van het Hoogheemraadschap van Delfland meldt enthousiast dat de actie goed verloopt: "Wij werken al heel goed samen met vooral de gemeenten. Goed aan vandaag is dat je ook met andere handhavingsorganisaties controles uitvoert. Zoals vandaag met de Algemene Inspectie Dienst. Na deze actie willen wij de contacten met de AID ook in het reguliere werk verder verstevigen."

Inmiddels zijn in het Westland bij 6 controles 22 overtredingen op basis van de Wet milieubeheer en de bestrijdingsmiddelenwet geconstateerd. Bij de laatste betrof het vooral het in bezit hebben van verboden (buitenlandse) bestrijdingsmiddelen. Er zijn drie procesverbalen opgemaakt. Bij acties rond asbesthandhaving zijn 8 controles uitgevoerd en 2 overtredingen waargenomen. Waaronder een vrij toegankelijke asbestcontainer met hierin niet verpakte asbest.

De actie die in de gehele provincie Zuid-Holland plaatsvindt, eindigt vandaag om 12.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant