Aanpak hondenpoep Delfgauw

Gemeente 55 keer gelezen

Delfgauw - Samen met bewoners uit Delfgauw en RondomWonen is de gemeente een proefproject gestart om de problematiek van ?Hondenpoep? aan te pakken.

De kaders zijn daarbij het voorkomen van irritaties (informatie en wederzijds begrip), het belonen van goed gedrag en het ontmoedigen van ongewenst gedrag. Medio april hield de gemeente met het projectteam een schouw om de omvang van de problematiek in Delfgauw te bepalen. De komende tijd wordt onderzocht welke maatregelen en voorzieningen mogelijk zijn om de overlast te beperken.

Regels

Binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp gelden een aantal regels wat betreft hondenpoep. Honden moeten overal aangelijnd zijn. Daarnaast zijn honden verboden op speelplaatsen en moeten uitwerpselen van honden overal in de gemeente worden opgeruimd. Om die reden moeten hondenbezitters tijdens het uitlaten van de hond in het bezit zijn van een plastic zakje.

Op deze regels zijn een tweetal uitzonderingen. Honden mogen los lopen op de aangewezen uitrenveldjes. Ook hiervoor geldt dat de uitwerpselen moeten worden opgeruimd. Buiten de bebouwde kom hoeven hondenuitwerpselen niet opgeruimd te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant