Sinterklaas in Pijnacker-Nootdorp

Gemeente 30 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Zoals elk jaar brengt de goede Sint uit Spanje weer een aantal bezoeken aan Pijnacker-Nootdorp. Hoeveel kinderen zullen hem deze keer verwelkomen?

Nootdorp (17 november)

Zaterdag 17 november om 14.00 uur start de Sinterklaasoptocht in Nootdorp. De stoet vertrekt vanaf de hoofdingang van Veenhage/Hagelaan. De route loopt verder langs de Meidoornlaan, Dorpsstraat, Ds. C. Spoorlaan, Waterlelie, Pinksterbloem, Margriet, Lisdodde, Krabbescheer, Fonteinkruid, Burg. Winkellaan, Larixlaan, Sytwinde, Kon. Julianastraat, Laan van Nootdorp, Paradeplein.

Na de optocht heet burgemeester Buddenberg Sinterklaas officieel welkom tijdens een spectaculaire bijeenkomst voor jong en oud op het Paradeplein. Hier begint het podiumprogramma met clown Kees om 14.30 uur.

Voor meer informatie kijk ook op www.sintnootdorp.nl.

Pijnacker (24 november)

Op zaterdag 24 november komt de Sint om 11.00 uur aan op het Oranjeplein. Daar verwelkomen kinderen uit Pijnacker en wethouder Piet van Adrichem de goedheiligman. Rond 11.30 uur start de toer van de Sint: hij gaat door de Emmastraat naar de Ackershof. Sint en zijn gevolg wandelen dan door de Passage naar het Witte Huis op het Raadhuisplein, waar onder aanvoering van een spreekstalmeester de Sint, de Pieten en de Pietenband een uur lang een spetterend programma verzorgen. Het thema van dit programma is ‘dans’ en alle kinderen uit Pijnacker worden uitgenodigd om vooraf zelf een leuke dans in te studeren en op het podium te demonstreren.

Delfgauw (24 november)

Natuurlijk slaat de kindervriend ook Delfgauw niet over. De rijtoer van de Sint start op zaterdag 24 november om 11.00 uur op het Saaymans Vaderplein. Daarna maakt de Sint een tochtje door Delfgauw: via de Noordeindseweg, Zuideindseweg, Pauwmolen, Laan der Zeven Linden naar het Gouden Rijderplein. Hier verwelkomt burgemeester Buddenberg de Sint rond 12.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant