Goed voorbereid jaarwisseling tegemoet

Gemeente 10 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vanaf eind december neemt de gemeente een aantal maatregelen rond oud en nieuw. Medewerkers van de gemeente sluiten vanaf maandag 27 december prullenbakken af. Dit om schade tijdens de jaarwisseling te voorkomen.

"Afsluiten is goedkoper dan weghalen", aldus de gemeente. Bovengrondse papiercontainers en kunststofcontainers worden door Regionaal Reinigingsbedrijf Avalex verwijderd. Ondergrondse afvalcontainers worden afgesloten. Vanaf maandag 3 januari 2011 komen alle bakken en containers weer terug op hun plaats. Ook gaan dan de ondergrondse containers weer open. De gemeente adviseert u om uw minicontainers op een veilige plek te zetten (zoals een schuur).

Afvalbrengstation

Het afvalbrengstation aan de Molenweg 61 in Nootdorp is gesloten op 25 december en op 1 januari. De overige dagen kunt u uw afval wegbrengen tijdens de reguliere openingstijden: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.

Veilig vuurwerk afsteken

Vuurwerk afsteken mag van vrijdag 31 december 2010 van 10.00 uur ’s morgens tot en met 02.00 uur op zaterdag 1 januari 2011. Buiten mag u maximaal 10 kilo vuurwerk vervoeren van een erkend verkooppunt tot aan de voordeur.

Steek geen vuurwerk af in de buurt van kerken, verzorgingshuizen en plaatsen waar veel (huis-)dieren zijn. Denk ook aan het opruimen van vuurwerkresten. Geef uzelf een schone straat cadeau voor het nieuwe jaar. Dit voorkomt ook dat kinderen op nieuwjaarsdag zich kunnen verwonden met zogenoemde ‘weigeraars’.

Gewijzigde openingstijden

Op maandag 3 januari is de gemeente tot 11.00 uur gesloten voor het publiek. Dit in verband met een nieuwjaarsbijeenkomst van het personeel.

Kerstboominzameling

Op woensdagmiddag 5 januari van 13.00 tot 16.00 uur geeft de gemeente € 0,50 voor elke ingeleverde kerstboom. De inleverpunten zijn:

Delfgauw

Goudenrijderplein, winkelcentrum de Emerald

Kerkmeesterstraat, skatebaan

Nootdorp

School de Winde, parkeerterrein Platanendreef

Kruising Kortelandseweg - Fellowshiplaan

Wolverlei, speelterrein

Pijnacker (Let op: twee gewijzigde locaties!)

Oranjelaan, parkeerterrein het Baken

Groen van Prinstererlaan bij Alexanderschool

Vrouwenrecht, pleintje

Klapwijkseweg, parkeerterrein bij Albert Heijn

Uit de krant