Een echte ‘Family Band’ uit Nootdorp: Magrit Nine.
Een echte ‘Family Band’ uit Nootdorp: Magrit Nine.

Magrit Nine opent festival in de Trucker

Cultuur 1.483 keer gelezen

Op zaterdag 3 juni is er op poppodium De Trucker vanwege het 50-jarig jubileum het Pijnacker Popfestival met bands en artiesten afkomstig uit Pijnacker en Nootdorp. Om 15 uur wordt de dag geopend met een echte ‘Family Band’ uit Nootdorp: Magrit Nine. Zangeres/gitariste Lisa de Bruijn blikt alvast vooruit.

Hoe lang is het geleden dat Margrit Nine voor het laatst optrad?

De laatste keer dat Margrit Nine heeft opgetreden was 4 jaar geleden op de 50 jarige bruiloft van onze opa en oma. Zij gaven een groot feest bij 1837 in Nootdorp, dit was een besloten feest. Ons laatste optreden voor een groter en open publiek was half jaar eerder met het Harmonie Orkest van Nootdorp waar mijn moeder saxofoon in speelt. Wij traden toen op in een uitverkocht Cultura in Nootdorp samen met de Harmonie. Binnen ons gezin ook wel genaamd: Margrit Nine en Symphonie. Wij speelden toen een aantal nummers die de Harmonie had ingestudeerd mee en zij een aantal van onze nummers. Wij speelden onder andere De Dijk, Deep Purple en Prince, maar wij mochten ook wat nummers solo spelen, uiteraard kozen wij toen voor onze eigen favoriet, AC/DC.

Het is niet de eerste keer dat jullie in de Trucker optreden?

Zeker niet! De Trucker is zelfs één van de, misschien zelfs wel dé favoriet van ons om op te treden. Ons allereerste optreden was op Koninginnedag 2012 bij de Trucker. Toen besloten wij ook meteen, dit gaan we vaker doen en hebben we de setlist lekker uitgebreid. Ook stonden wij er in 2015 en 2016. In 2016 verzorgde wij ook het voorprogramma van The Peasants. Daarnaast heb ik samen met mijn zusje ook al vaak opgetreden in de Trucker, een keer als voorprogramma van Claw Boys Claw, maar de popquiz stond ook ieder jaar op de kalender, waar wij samen de live-ronde verzorgden.

Op welke leeftijd begon je met gitaarspelen?

Als ik me niet vergis, want het is al een tijdje geleden, ben ik 17 jaar geleden op 11-jarige leeftijd begonnen met gitaarspelen en ook meteen op les. Ik had al eerder wel eens een gitaar aangeraakt, want mijn moeder had een Spaanse gitaar thuis en mijn vader een basgitaar, maar vanaf toen ging ik er bewust mee aan de slag. Dit onder andere omdat dwarsfluit, wat ik toen der tijd bespeelde, totaal niet meer cool was op doe leeftijd. Nu overigens natuurlijk weer wel.

Wie zijn jouw muzikale helden waardoor je gitaar ben gaan spelen?

Mijn absolute muziekhelden/held zijn natuurlijk AC/DC met Angus Young op de solo gitaar! Toen ik Angus voor het eerst zag en hoorde spelen, wist ik meteen, dat wil ik ook!! Ik heb inmiddels een tattoo van AC/DC en draag zo goed als iedere dag een shirt van hen, maar nog belangrijker, vorig jaar is ons dochtertje geboren en zij heet natuurlijk Rosie! Dat is uiteraard geen toeval. Maar ook Brian May van Queen maakte veel indruk op mij toen ik nog een klein meisje was. Ik heb de Queen DVD vanuit Wembley, die vroeger gratis bij onze DVD speler kwam, héél vaak bekeken!!

Je broer Tom timmert aardig aan de weg?

Zeker weten! Mijn broertje Tom is goed bezig! Momenteel brengt hij om de zoveel weken een nieuwe single uit als Tommy Brown. Een super gave band waar hij al zijn creativiteit in los kan laten. Hij schrijft en bedenkt alle nummers en werkt deze dan helemaal uit. Hij heeft al in grote volle zalen meerdere keren het voor programma van Son Mieux verzorgd en gaat nu zelf als hoofdprogramma voor de volle zalen! Zijn band Speakeasy heeft eerder al voor grote successen gezorgd in Den Haag maar ook door het hele land.

Je vader John is bassist, heeft hij ook in andere bandjes gespeeld?

Mijn vader had vroeger een basgitaar gekocht en was een bandje begonnen met vrienden, maar dat is nooit van de grond gekomen. Dit was echt tijdens zijn jongere jaren, maar diezelfde basgitaar die hij 40 jaar geleden had gekocht, heeft hij heel lang gebruikt in Margrit Nine en heeft hij nog steeds thuis. Inmiddels heeft hij een andere. Ook heb ik samen met mijn vader een tijd in een andere coverband gespeeld zonder naam, maar nooit mee opgetreden. Wel lekker gerepeteerd iedere vrijdag avond.

Je heb een drukke baan in de zorg en een dochter van bijna een jaar. Heb je nog wel tijd over om op te treden?

Dat klopt. Ik was bang van niet, maar je ziet het! We staan weer op een festival en alleen al het repeteren is weer zo leuk dat ik hier gewoon weer meer tijd voor vrij ga maken! We hebben er zo ontzettend veel zin in en eerlijk, wat is er leuker dan muziek maken met je familie?

Welk optreden met Margrit Nine was de meest speciale die je nooit zal vergeten?

In 2014 mochten wij op Nootpop spelen. Dit was voor ons toch wel één van onze meest bijzondere optredens omdat wij zelf uit Nootdorp komen en er dus super veel familie en vrienden van ons kwamen kijken! Er was echt veel publiek speciaal voor ons gekomen, dit zullen we nooit meer vergeten.

Wat kunnen de bezoekers op 3 juni van Magrit Nine verwachten?

Een knaller van een openingsact die de sfeer er meteen lekker in gooit met oude rock klassiekers, rock en roll, gitaarsolo’s, saxofoonsolo’s en de hele familie op het podium! Eigenlijk wil je dit gewoon niet missen natuurlijk. Wij hebben er ontzettend veel zin in!

De zaal gaat om 14.30 uur open. De entree is geheel gratis. De presentatie is in handen van Oranjevereniging-coryfee en Oude Leedenaar Kees Hogervorst. Tussen de bands door zullen de DJ’s Tutus & MissSynthia het publiek vermaken. 

Tijdschema

Margrit Nine (15.00 uur)
Johnny Cash Converters (16.30 uur)
Deere John (17.30 uur)
Skip The Dishes (19.00 uur)
ORDR (20.30 uur)
Southend 68 (22.00 uur)
+ DJ’s: Tutus & MissSynthia


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant