Afbeelding

Voor het eerst geen Verbeeldingsweer

Actueel 800 keer gelezen

In het laatste weekend van september kun je gerust een weekendje weg boeken: althans qua weer. Qua Verbeelding kun je beter in Pijnacker-Nootdorp blijven. Er is dan van alles te beleven op het gebied van kunst en cultuur.

Voor de 26ste keer werd het evenement georganiseerd, de laatste jaren in alle kernen van de gemeente. In het vernieuwde theater CulturA in Nootdorp was vrijdagavond de opening met een mooi optreden van Ursul de Geer die de historie van zijn familie heel grappig op de korrel nam. Het is heel mooi geworden bij CulturA. Wat gevreesd werd gebeurde: het regende en waaide zaterdag en zondag. De zaterdag begon op het Raadhuisplein nog heel aardig met in eerste instantie zonnige Kunstmarkt. Later op de ochtend 'woeien' flink wat deelnemers het plein af, maar het circus bleef stoer in actie en ook diverse andere kramen.

Intussen was de Kunstroute in volle gang. Overal in de gemeente exposeerden kunstenaars, op 33 verschillende plekken, veelal met z'n tweeën of met z'n drieën. Her en der traden muziekgroepjes, koortjes, dichters en vertellers op. De grootste drukte was bij het Land van Bloei aan de Europalaan waar zaterdag meer dan 400 mensen langszij kwamen en zondag ook een paar honderd. In dé uithoek van Delfgauw en Oude Leede, bij de daar goed opgeborgen Gerrit Jasperse, was het wat minder druk. Geen punt aldus de kunstenaars; voor de mensen die wel kwamen, hadden ze alle tijd om hun hele verhaal te doen. Kunstenaar Jaap Oldenkamp liet bijvoorbeeld een zonnewijzer voor blinde mensen zien en voelen. Het viel alle vrijwilligers op dat alle kunstenaars en bezoekers positief waren gebleven ondanks het mindere weer. Ook in Oude Leede, bij de familie Gravesteijn, stonden twee kunstenaars in een eigenlijk veel te grote schuur – daar zou een kunstenaar met enorme werken komen maar die kwam met kleinere – en die twee bleven onverminderd positief het hele weekend.

Voor het eerst was bij jeugdcentrum Trucker ook een programma. In de middag gedichten en verhalen en 's avonds het DJ-collectief Rakkatack.

Ook was er weer een zaterdagavondprogramma in de Dorpskerk in Pijnacker. Daar traden het Pijnackers Kamerorkest, het leerlingenorkest van de Muziekschool Pijnacker op en het Overdagkoor Delfgauw met als start een solo-concertje van dirigente Hannah Ybeles Smit. Plus dan nog een geweldige organist die het vernieuwde orgel maar net heel hield. De kerk zat goed vol en genoot van een geweldige afwisselende muziekavond. Zo was er het hele weekend onnavolgbaar veel te doen, ondanks het Mudraceweer! Volgend jaar editie 27!

Kijk voor meer verslagen en foto's op www.deverbeelding.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant