Handymen Lamens is in twintig jaar in alles gegroeid
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Jurian, Micha, Kees en Ruud Lamens bij de bedrijfsbus die vooral rondjes rond de kerk rijdt… 
Jurian, Micha, Kees en Ruud Lamens bij de bedrijfsbus die vooral rondjes rond de kerk rijdt… 

Handymen Lamens is in twintig jaar in alles gegroeid

  •   678 keer gelezen

Op 1 januari 2019 was het precies twintig jaar geleden dat Ruud en Kees Lamens met 'Handymen Lamens' begonnen. Oorspronkelijk zaten ze in navolging van hun pa Arend in het transport. De files werden langer en de onbetaalde uren groter in aantal. En dus was het tijd dat ze hun bouwkundige kwaliteiten gingen aanwenden.

Ruud was van huis uit timmerman en Kees allround 'bouwman'.  Ze gingen van start met wat je in het begin nog een klusbedrijf kon noemen maar wat gaandeweg uitgroeide tot een allround verbouw- en renovatiebedrijf.

De mannen begonnen met het plaatsen van keukens. Later kwamen daar badkamers bij. Anno 2019 zijn ook Micha Lamens, zoon van Ruud, en Jurian Lamens, zoon van Kees,  in het bedrijf werkzaam. Zij zijn de beoogde opvolgers van hun vaders. Ruud wordt in februari 2020 zeventig en dan zet hij er een punt achter. Kees is 63 en gaat nog wel een paar jaar mee.

Met z'n vieren bestrijken ze een heel breed scala aan diensten en producten. Ze bouwen tegenwoordig huizen compleet af qua binnenwerk dus. Daar ligt voor Handymen Lamens de  grens. Het afbouwen van een huis kan een nieuwbouwwoning betreffen zoals onlangs nog in Ackerswoude of een bestaand huis dat helemaal kaal gemaakt wordt en vervolgens weer opgebouwd.

De heren doen bijna alles zelf: inbouw van toiletten en de badkamer, leidingwerk voor de keuken en eventueel het plaatsen daarvan, vloeren, wanden en ook het plaatsen van tussenwanden als een zolder in kamers verdeeld moet worden, compleet met verwarming en elektra. Maar ook een veranda aan een huis of een tuinschutting kunnen ze leveren en plaatsen. Voor heel specifiek werk huren ze specialisten in, bijvoorbeeld een stukadoor, een elektricien voor het werk in de meterkast of een kitter voor grote hoeveelheden kitwerk. Ze kunnen eigenlijk alles zelf maar soms zijn ze voor 'iets' niet gecertificeerd of het is echt heel specialistisch werk waar de pure vakman sneller en beter in is.

In het verleden werd Handymen Lamens ook wel ingehuurd door collega-bedrijven maar daarvoor hebben ze het nu te druk met eigen werk. Het werkgebied is globaal Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland en directe omgeving maar doordat heel veel werk via via binnenkomt, wijken ze ook wel uit naar Amstelveen, Leiden of Rotterdam, om maar een paar plekken te noemen. "Liefst maken we iedere dag een rondje rond de kerk", zegt Kees die meldt dat de opvallende bus in elf jaar tijd 77.000 kilometer heeft gereden. Dat valt dus erg mee.

De twee generaties vullen elkaar goed aan. Ze kunnen allemaal alles maar hebben wel hun eigen specialiteiten. Ruzie is er nooit. Wel eens een meningsverschil, omdat je soms linksom en soms rechtsom ergens kunt komen. Handymen Lamens is dus al lang geen klusbedrijf meer. 'Afbouwaannemer' zou misschien een goed woord zijn. Hoe dan ook: kwalitatief hoogstaand werk en goede service blijft het uitgangspunt. "Het hoogtepunt is altijd de oplevering van een mooi werk", zegt Ruud tot slot.

Handymen Lamens
Vlielandseweg 24
2641 KC Pijnacker
015-369 2206
info@handymenlamens.com
www.handymenlamens.com


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>