Afbeelding

Zorgen over vertraging Landrijk 5

Actueel 8.320 keer gelezen

Pijnacker - De bouw van de wijk Landrijk 5 in AckersWoude heeft flinke vertraging opgelopen. Kopers zitten met de handen in het haar en hebben aan de bel getrokken bij nieuwbakken CDA-wethouder Frank van Kuppeveld. 

Zijn projectleider Ruud Spronk heeft vandaag de kopers van de woningen van bouwbedrijf Schouten op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen. "Wij vinden het vervelend voor u dat de bouw van uw woning u ongerust maakt. Als projectmanager van AckersWoude kan ik u, ook namens de projectwethouder Van Kuppeveld, melden dat het vertraagde bouwtempo in AckersWoude bij ons bekend is", zo begint hij het schrijven. 

"Vanuit de projectgroep AckersWoude hebben wij samen met wethouder Van Kuppeveld (en eerder met wethouder Melzer) met de ontwikkelaar Schouten hierover gesproken", beaamt hij. "Wij hebben van ontwikkelaar Schouten begrepen dat de vertraging voornamelijk te maken heeft met de krapte in levering van bouwmaterialen en personeel."

Afgelopen maandag 28 mei heeft de gemeente nogmaals contact gehad met Schouten. Het bedrijf laat het volgende weten: "De bouw van Landrijk 5 zal eind 2e kwartaal, begin 3e kwartaal worden voortgezet. Afspraken met de heiondernemer zijn thans gemaakt. Oorzaak in de vertraging ligt onder meer in het verwerken van de kopers opties, het afstemmen met de leveranciers en onderaannemers, en de krapte op de markt ten aanzien van de inschakeling van deze partijen. We willen een continue bouwproces, eerder genoemde factoren hebben invloed op de voorbereiding en uiteindelijke bouwplanning. Oplevering wordt verwacht 4e kwartaal 2019."

"Vanuit de gemeente heeft de voortgang van de bouwprojecten in AckersWoude onze grote aandacht en hebben wij regelmatig contact met Schouten over de voortgang om te voldoen aan de planning", aldus Spronk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant