Afbeelding

Natuurexcursie Ackersdijk, Bergboezem en Groene Keijzer

Actueel 2.212 keer gelezen

Altijd al meer willen weten over de achtergronden van de natuur rondom Pijnacker-Nootdorp? En ook nieuwgierig naar welke weidevogels u ziet in onze polders? Natuur- en Milieuvereniging Pijnacker (NMP) organiseert komende zaterdag, 19 mei, een fietsexcursie naar drie schitterende natuurgebieden in onze gemeente. Ga ook mee!

De excursie leidt naar natuurcompensatiegebied de Groene Keijzer (langs de N470), de Ackerdijkse Plassen en de Bergboezem (onder Oude Leede). Deze drie gebieden worden gekarakteriseerd door veel plas-dras, ruige weiden en rietvelden. Op en langs het water dus grote kans op verschillende soorten steltlopers, eenden en ganzen en in de rietkragen zangvogels als rietzanger, rietgors en blauwborst. In de lucht boven de Bergboezem misschien wel zingende veldleeuweriken. Welke vogels er te zien zijn vertellen Peter Elfferich, bioloog, en Richard Smokers, vogelteller, beiden lid van de NMP.

De hele fietstocht beslaat zo'n 15 kilometer, in een rustig tempo en met onderweg drie stops. We nemen op de verschillende plaatsen de tijd om te kijken en de uitleg van Peter en Richard te horen. Na afloop van de excursie is er gelegenheid om gezamenlijk na te praten in een café in het centrum onder het genot van een drankje op eigen rekening. Aanmelden kan tot 18 mei via info@nmpijnacker.nl o.v.v. naam, telefoonnummer en aantal personen. De excursie is gratis voor leden en niet leden.

Het vertrek is om 9.00 uur vanaf het Raadhuisplein voor Het Witte Huis in Pijnacker. Daar komen we rond 12 uur terug. Neem uw verrekijker mee!

www.nmpijnacker.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant