Eetcafé 1837 presenteert nieuwe dinerkaart
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Eetcafé 1837 presenteert nieuwe dinerkaart

  •   3944 keer gelezen

Hij is terug waar hij tien jaar geleden vertrok om zich verder te ontwikkelen als kok: de 34-jarige Mike van Rheenen die sinds kort de Executive Chef is van het restaurant van Kim Kleijweg, 1837.

Deze week gaat Mike, tezamen met het huidig keukenteam, van start met een nieuwe dinerkaart en worden er tal van nieuwe gerechten geserveerd vanuit de al eerder vernieuwde en uitgebreide keuken die is voorzien van de zogenoemde Josper, een houtskoolgestookte barbecue waarmee Mike van Rheenen al werkte bij toprestaurant Dylans in Noordwijk en daarmee een vermelding kreeg in de Michelingids.

Kim Kleijweg vertelt dat ze zo weer in contact kwam met Mike die al eerder 2,5 jaar met veel plezier bij 1837 in de keuken werkte. "We hebben als bijkomende voorziening voor feesten en partijen 'de Boerenstal' ontwikkeld en tegelijk de keuken vernieuwd en vergroot. Ons oog viel op de Josper maar voordat je zo'n investering doet wil je meer weten. Toen bleek dat Mike er in Noordwijk mee werkte, zijn we met het keukenteam daar gaan kijken en eten. Zo is het contact vernieuwd en nu werkt Mike weer hier."

De man die intussen met zijn partner in Voorburg woont – zij is sommelier bij sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam – heeft zich via diverse toprestaurants ontwikkeld als kok met een eigen stoere kookstijl. Heeft onder meer gewerkt bij Las Palmas van Herman de Blijker, bij Chiparus, bij Van der Dussen in Delft en recentelijk als chef-kok bij restaurant Dylans te Noordwijk.

Mike: "Ik heb her en der veel geleerd en vind het een geweldige uitdaging om nu de keuken van 1837 op een hoger plan te brengen. Kim wil graag een culinair stapje omhoog  en daar wil ik graag aan meewerken samen met het huidig keukenteam. Mijn ervaring met de Josper komt daarbij goed van pas. Het is een schitterend apparaat waarmee je groenten, vlees en vis een subtiele rooksmaak kunt geven."

Kim wil de kaart dan wel grondig vernieuwen en uitbreiden maar bestaande klassiekers blijven gehandhaafd: de tomatensoep, mosterdsoep, saté, Jägerschnitzel, spareribs en Dame Blanche. Daarnaast worden de huidige wisselende maandgerechten verruild voor een 3 gangen maandmenu à € 32,50 per persoon. Op vleesgebied in combinatie met de Josper: Porterhouse steak (750 gram) en Black Angus bavette (500 gram) om samen te delen, of een ribeye (250 gram) en biefstuk sukade als biefstuk gebakken. Maar ook vis en groenten krijgen een subtiele grill smaak in deze oven.

De eigen stijl van Mike van Rheenen zal er in te herkennen zijn. Hij is geen man van liflafjes, maar meer iemand van stoere culinaire gerechten die hoog en goed op smaak zijn en waarin de verschillende smaakcomponenten samenvallen gecombineerd met een goed glas wijn. Het gaat natuurlijk om de beleving en het zelf ervaren.

Mike wist op de basisschool al dat hij kok wilde worden. Ging naar de François Vatelschool en heeft zich verder ontwikkeld. "Het is het mooiste vak dat er is. Je bent lekker actief met je handen aan het werk, je kunt volop je creativiteit kwijt en als het goed is maak je mensen blij met wat jij gemaakt hebt. Dat is de kick van dit vak."

De ervaren keukenbrigade van 1837 ziet de komst van Mike van Rheenen louter positief en als een mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. Het klikte meteen weer met de mannen en vrouwen. Het hele team is enthousiast en verrast haar gasten met de nieuwe dinerkaart.

Eetcafé 1837
Kerkweg 2
2631 CD Nootdorp
015-310-8383

info@eetcafe1837.nl
www.eetcafe1837.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>