Afbeelding

Dubieuze rode kaart nekt DSVP

Sport 1.219 keer gelezen

Dat DSVP een moeilijke wedstrijd tegemoet zou gaan bleek al in de 3e minuut. Het slim passeren van de DSVP verdediging zorgde ervoor dat een Sparta aanvaller naar de achterlijn kon opstomen en de bal kon terugleggen op de opkomende Sparta middenvelder om 1-0 aan te tekenen.

DSVP herpakte zich, wat een paar kansjes opleverde waarbij de bal of geblokkeerd of naast ging. Bij een duel om de bal waarbij Rutger Zeelenberg een duwtje uitdeelde, iedereen dacht een vrije trap en misschien geel. De scheidsrechter gaf inderdaad een vrije trap en... rood, doorgebroken speler aldus de scheidsrechter, terwijl er nog twee spelers van DSVP op één lijn stonden. DSVP moest dus driekwart van de wedstrijd verder met 10 man.

Hoewel Sparta met een man meer speelde bleek dat niet in het verdere verloop van de eerste helft. Sparta kon de man méér situatie ook bij het begin van de 2e helft niet uitbuiten. Het bleef zelfs met vijf man achterin hangen tegen de twee spitsen van DSVP.  Daardoor bleef de druk op de achterhoede van DSVP achterwege en kon de achterhoede van DSVP zich goed staande houden. Een kwartier voor tijd kreeg keeper Tom Bénard bij een redding de bal vanaf twee meter keihard in zijn gezicht, hij bleef liggen. Hij kon de wedstrijd vervolgen. Later bleek dat het toch niet goed was met hem.

Bij de eerste de beste aanval van Sparta AV kwam hij twijfelachtig zijn doel uit en daardoor kon Sparta de 2-0 maken. Nog geen minuut later twijfelde Bénard weer bij het uitkomen en werd het zelfs 3-0. Na deze goal ging Benard op de grond zitten en bij navraag bleek dat hij zich niets meer kon herinneren. Hij werd dan ook vervangen door Orlando van Diepen. (Na de wedstrijd is hij voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht). Na twee minuten blessure tijd floot de scheidsrechter voor het einde. Mede door de resultaten van de concurrenten blijft DSVP op de zevende plaats staan en is zo goed als veilig. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Spartaan'20, waar in de uitwedstrijd in laatste minuut, in een doelpuntrijke wedstrijd, met 4 3 van werd verloren. Hopelijk wordt de thuiswedstrijd ook een doelpuntrijke wedstrijd maar dan in het voordeel van DSVP.