Leo en Ellen op bezoek bij hun leverancier van Stompetoren kaas, de meest duurzame kaaskamer van Nederland.
Leo en Ellen op bezoek bij hun leverancier van Stompetoren kaas, de meest duurzame kaaskamer van Nederland.

Paradijselijk eten en drinken met Het Hof van Heden

Actueel 1.968 keer gelezen

ADVERTENTIE - Adam en Eva zouden er gretig van worden, als ze de winkel van Het Hof van Heden in winkelcentrum Parade konden binnenstappen. De naakte waarheid is dat daar lekkernijen te vinden zijn waarvan ze in hun Hof van Eden alleen maar konden dromen.

Leo van Leeuwen en zijn echtgenote Ellen van Leeuwen-Van der Heden hebben al bijna dertig jaar samen een winkel. Volgend jaar juni wordt het dertigjarig bestaan gevierd en dat zal niet ongemerkt voorbij gaan. 

Dorpsstraat
De eerste zestien jaar waren ze gevestigd in de Dorpsstraat. Toen heette de winkel nog Het Gouden Haantje, met een knipoog naar enerzijds de Dorpskerk aan de overzijde van de winkel en anderzijds een verwijzing naar de vele poeliersproducten die toen nog in de winkel te vinden waren. 
Met als nieuwe naam Het Hof van Heden werd de winkel in De Parade voortgezet. Daar ontwikkelde het geheel zich steeds meer tot een specialiteitenwinkel met de hoogste kwaliteit kazen, vleeswaren, wijnen, noten en ook chocola. 

Leo en Ellen gaan met alles voor topkwaliteit en voor gezonde eerlijke producten, met liefde en passie ambachtelijk bereid en gemaakt. De Stompetorenkazen komen van de meest duurzame en meest ambachtelijk kaasmakerij van Nederland in het Noord-Hollandse Westbeemster. Daarnaast wordt er ook kaas geleverd door boeren die zelf kaas maken. Zo levert boer Jos uit Oude Ade de Boeren bruiloft kaas, een enorm grote kaas met daardoor een heel eigen smaak. 

Nieuwe producten
Ellen en Leo vinden het mooie van hun vak dat je steeds weer nieuwe producten 'op het menu' kunt zetten. Ze gaan regelmatig naar hun leveranciers toe, op zoek naar nieuwe producten en het verhaal erachter. Behalve wijn behoren nu ook bijzondere biersoorten, onder meer uit het plaatsje Bronckhorst, tot het assortiment van de winkel. Het laatste nieuws is dat heel binnenkort twee nieuwe boerderij kazen te verkrijgen zijn, de ene gemaakt met Gran Prestige Hertog Jan bier en de tweede met Singel Malt whisky. 

Grillworst
Het Hof van Heden was de eerste in Nootdorp met eigen grillworst. Ze maken dat nog steeds zelf, evenals de kiprollades. Voor de vleeswaren geldt hetzelfde als voor alles: zo eerlijk en natuurlijk mogelijk, gebaseerd op natuurproducten en met zo weinig mogelijk toevoegingen. Nieuw is ook het Nootdops Kaatje, Nootdorpse Jongens en Nootdorpse Meisjes, producten die met zorg ambachtelijk worden bereid op een zorgboerderij. Zoals alles in de winkel: waard om te proeven en bovendien leuk om cadeau te geven. Ook de chocolade is heel geschikt als cadeau en voor eigen gebruik…

Kaatje
Belangrijk voor Het Hof van Heden is het werken aan goede wijn-spijs verhoudingen. Daarbij is het grote kwaliteitsassortiment van Gastrovino een prima bron van onderzoek. Kijk verder op de site: www.gastrovino.nl Je kunt daar ook bestellen en laten thuisbezorgen. Met een Nootdorps Kaatje, een heerlijk flesje rode wijn en een paar ons toproompaté kan deze dinsdag 15 november niet meer stuk. En woensdag 16 ook niet. Loop eens lekker naar binnen bij Het Hof van Heden: dat kan van Maandag middag tot en met zaterdag! 

Het Hof van Heden 
Lange Baan 38 
2632GC Nootdorp 
T 015 – 310 7478 
F  Het Hof van Heden
W www.gastrovino.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant