Nieuwkomer Lilian Keijzer in de aanval met een sprongschot (foto: Mieke van Veen)

Handbaldames debuteren in de tweede divisie

Sport 160 keer gelezen

Wateringen - Dames 1 van Oliveo Handbal heeft zondag 2 oktober een verdienstelijk debuut gemaakt in de tweede divisie, maar stond aan het einde van de wedstrijd tegen Velo toch met lege handen.

Alleen bij aanvang van de eerste helft en gedurende het middendeel van de tweede helft kende Oliveo een mindere fase. Velo, met ervaring in de eerste divisie, profiteerde hiervan door de leiding te nemen. Het team van coach André de Waal werkte de kleine achterstand weg en Lilian Keijzer en Verena ten Hacken trokken de stand gelijk tot 6-6. Na een 7-8 voorsprong leek Velo alsnog met een klein voordeel de rust in te gaan, maar Aniek van de Coevering zorgde voor de ruststand van 11-11.

Na het wegsturen van Van de Coevering na drie tijdstraffen bij een stand van 14-14 moest Oliveo zich herpakken en dat duurde net even te lang. Onder aanvoering van Xandra ten Hacken en Sophie de Jong speelde Oliveo zich na 20-15 weer in de wedstrijd, maar verder dan 21-19 kwam het niet. Oliveo kreeg volop mogelijkheden, maar miste de precisie bij de afronding. Zo belandden vijf strafworpen in de handen van de keepster van Velo.

Het veld spel oogde verder goed en vooral in de dekking stond Oliveo haar 'mannetje'. In de slotfase probeerde Oliveo nog met één-tegen-één alsnog het verdiende punt binnen te slepen, maar Velo liet zich niet meer verrassen en won met 24-21. Lilian Keijzer en Shanna Némethy waren ieder met zes treffers het best op schot.

Handbalheren zonder punten
Heren 1 van trainer/coach Edwin Hofland leed zaterdagavond een zwaar verlies tegen DWS, debutant in de tweede divisie. Het team uit Schiedam was een maatje te groot en won met 35-28. Zaterdag 8 oktober spelen de selecties thuis in sporthal Het Nest. De wedstrijd van DS1 tegen Nieuwegein begint om 19.00 uur en die van HS1 tegen Rapiditas om 20.30 uur.