SV Nootdorp verstevigt koppositie, RKDEO zakt op ranglijst

Sport 83 keer gelezen

Nootdorp - SV Nootdorp speelde afgelopen weekend in en tegen Brielle, RKDEO ging richting Reeuwijk om tegen RVC'33 te voetballen.

Binnen het half uur kwam SV Nootdorp op voorsprong tegen de titelkandidaat door een doelpunt van Polina Luiza. Amper 10 minuten later verdubbelde Jeffrey Flohr de marge en scoorde de 0-2. Pas 5 minuten voor het einde wist Brielle iets terug te doen en maakte de aansluitingstreffer maar de tijd was verder te kort om SV Nootdorp de overwinning te ontnemen. SV Nootdorp verstevigt door deze 5e overwinning op rij de koppositie en staat 4 punten voor op de runner-up.

Doelpunt
RKDEO mocht daags later richting Reeuwijk. Het werd een druilerige zondag en de afloop was ook niet al te best. Na de zeperd van vorige week (6-1 uit tegen TOGB) werd revanche verwacht. RKDEO begon wel goed en opende na een kwartier spelen de score door een doelpunt van Tom Simonis. Voor rust kwam RVC'33 alweer langszij en moest er na de thee opnieuw begonnen worden om de drie punten mee naar Nootdorp te nemen. RKDEO was bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kwam met nog een kwartier op de klok weer op voorsprong door een doelpunt van Jordy Pronk,1-2.

Eindsignaal
Nadat de klok amper enkele malen rond was gegaan stond het scorebord alweer op gelijke stand, 2-2. Met nog 1 minuut op de klok kwam RVC'33 met een van de zeldzame aanvallen onverdiend op voorsprong, 3-2. Sam Ruinard maakte diep in blessuretijd wel gelijk maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel omdat een RKDEO speler in de baan van het schot op de grond ligt. Scheidsrechter Westhoff wuift alle protesten weg en fluit enkele tellen later voor het eindsignaal. RKDEO kon dus weer met lege handen naar huis en zakte 1 plaats op de ranglijst.