Beelden: David Dilling

OLIVEO door Topklasser uitgeschakeld in HV-Toernooi

Sport 82 keer gelezen

Pijnacker - Voor de equipe van trainer De Mooij stond er tijdens het competitievrije weekend een mooi duel op het programma. Topklasser Scheveningen kwam naar Pijnacker om het tegen OLIVEO op te nemen in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi. Hoog bezoek dus op sportpark de Groene Wijdte. De Pijnackerse ploeg kon de bezoekers gedurende het eerste bedrijf nog aardig bijbenen maar moest in de tweede helft alsnog flink terrein prijs geven. Een terechte 0-4 eindstand was het gevolg van eenrichtingsverkeer naar het blauw-witte doel.

OLIVEO hield de rijen aardig gesloten tegen het veel sterker geachte Scheveningen. De bewoners van de badplaats hadden hierdoor in het begin van het duel behoorlijk wat moeite om te echte kansen of doelpogingen te komen. Kansen waren spaarzaam en Scheveningen hanteerde een te laag tempo om OLIVEO echt kapot te spelen. Bij twee speldenprikjes van de bezoekers stond doelman Duijvestijn goed op te letten waardoor de brilstand nog gehandhaafd bleef.

Aangezien de thuisploeg vooral bezig was met het tegenhouden van Scheveningen waren de aanvallen aan de overzijde spaarzaam. Milolaza probeerde het een keer van afstand maar vond geen doel. De grootste 'mogelijkheid' was misschien nog voor Wessel Kleij die onderweg naar het vijandelijke doel gevloerd werd in het zestienmetergebied. Net als vorige week vond de goalgetter nul op het rekest bij de scheidsrechter. Scheveningen was vlak voor rust alsnog trefzeker. De ploeg schakelde een tempo hoger en wist via rechts door de OLIVEO verdediging heen te breken. De voorzet van één van de spitsen werd op waarde geschat door een uit het oog verloren middenvelder van de Topklasser waarna de 0-1 een feit was. Een domper voor OLIVEO, zo vlak voor rust.

Schade beperkt
Al snel na rust werd de marge vergroot door Scheveningen. Wederom was het een middenvelder van de bezoekers die een voorzet kon binnenwerken. De Pijnackenaren gingen na deze tweede treffer iets vrijer (en verder van het doel af) spelen en ook de vermoeid begon parten te spelen waardoor wat extra ruimte werd weggegeven aan Scheveningen. En daar wisten de aanvallers van het bezoekende team wel raad mee. Met kunst en vliegwerk werd het doel nog even schoon gehouden alvorens de spits van Scheveningen nog een duit (of eigenlijk twee) in het zakje deed. Met zijn twee treffers beslechte hij definitief het lot van OLIVEO. Conclusie: OLIVEO deed aardig mee maar moest moegestreden in totaal toch vier doelpunten prijsgeven tegen de Topklasser waarmee er een eind kwam aan het bekeravontuur.

Absoluut geen schande gezien het niveauverschil tussen de twee ploegen en het duel was een mooie opwarmer voor de competitiewedstrijd tegen Antibarbari die op de planning staat. Komende zondag treed OLIVEO namelijk thuis aan tegen de aanvoerder van de ranglijst in 3C. De ploeg uit Pijnacker is nog in de race voor een periode nadat het de titelkansen zag verdampen, Antibarbari wordt bij drie overwinningen in het restant van de competitie kampioen.

Opstelling OLIVEO: Duijvestijn, Van Oort (Van Hagen), Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Jeffrey Paanakker (Mitchel Paanakker), Bentvelzen, Kleij (Van Duinen), Hoogland