Afbeelding

Oliveo verliest twee punten na doldwaas slot

Sport 109 keer gelezen

Pijnacker - Oliveo verliest twee punten na doldwaas slot Oliveo trof met DONK uit Gouda een ploeg in vorm. De laatste nederlaag van de gastheer dateerde al weer van maanden geleden en door de overwinningen aanéén te rijgen pakte DONK de tweede periode en staat de ploeg inmiddels op een tweede stek in 3C.

Oliveo boekte de laatste weken matige resultaten er werd vooral te vaak gelijk gespeeld. Tijd voor een overwinning dus voor de blauw-witte equipe en daar leek het tot de 80e minuut ook op uit te draaien. Echter door in vijftien minuten tijd drie goals weg te geven liep Oliveo alsnog averij op. DONK en Oliveo hielden elkaar in de beginfase van het duel mooi in evenwicht. De eerste kansjes waren er voor beide ploegen maar de doelmannen hoefden weinig inspanning te leveren om hun domein veilig te houden. Pas na twintig minuten spelen maakte Oliveo als eerste echt aanspraak op een doelpunt en was het ook gelijk raak.

Mike van der Pol - die de door vakantie afwezige Wessel Kleij verving in de spits - was het goudhaantje. Een vrije trap van Jeffrey Paanakker belandde voor zijn voeten waarna hij niet twijfelde en succesvol uithaalde. DONK was van de wijs door dit doelpunt en Oliveo rook bloed. Nog voor rust konden de bezoekers de marge vergroten. Twee prima mogelijkheden waren echter niet besteed aan Robin Hoogland waardoor de rust werd bereikt met een 0-1 stand.

Open strijd
Na de rust ontvouwde zich een aantrekkelijk en open duel. DONK nam het initiatief en drukte Oliveo steeds verder achteruit. Na 57 minuten spelen werd het duel tijdelijk gestaakt wegens een ernstige blessure aan Goudse zijde. Een middenvelder van DONK werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met schade aan de neus en nek. Na een onderbreking van 25 minuten pakte DONK de draad snel weer op. Middels de rappe buitenspelers werd de verdediging van Oliveo uit elkaar gespeeld maar de doelpogingen waren niet scherp genoeg om doelman Duijvestijn te kunnen verontrusten. Aan de overzijde was het wel weer raak. Als slotakkoord van een counter vuurde Van der Pol andermaal op doel en geholpen door de keeper van DONK trof hij voor de tweede maal doel. Nadat Van der Pol ook nog eens werd gevloerd in het vijandige doelgebied en Mark Milolaza de 0-3 op het scorebord bracht leek er geen vuiltje aan de lucht voor Oliveo.

Doldwaze eindfase
DONK kwam echter terug in de wedstrijd. Een hoge bal werd door Duijvestijn in eigen doel gedoken en toen het vijf minuten later ineens 2-3 stond na een scrimmage voor het blauw-witte doel leek DONK er nog in te geloven. Het ongelofelijke gebeurde nog ook, diep in de blessuretijd van het duel. Wederom kreeg DONK hulp van Oliveo. Duijvestijn liep Van Wichen van de sokken waarna Mark van Oosten van DONK een punt redde voor zijn ploeg. Na dit doelpunt floot de leidsman direct af, de verbouwereerde supporters en spelers van beide ploegen achterlatend.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Woutersen, Van Wichen, Brouwer, Mitchel Paanakker (Jansen), Milolaza, Jeffrey Paanakker (Visser), Luscuere, Bentvelzen, Van der Pol (Van der Spek) Hoogland