Afbeelding

Oliveo loopt wederom averij op tegen stug ESTO

Sport 42 keer gelezen

Pijnacker - De recente resultaten van Oliveo boden genoeg reden tot optimisme bij de Pijnackenaren. Door een aantal zeges op rij werd de aansluiting bij de top van 3c hervonden. Zondag moest de volgende horde in Bodegraven genomen worden.

ESTO, dat vier punten minder had dan de equipe van trainer De Mooij was gastheer voor de Pijnackerse zebra's. Tijdens de heenwedstrijd had een destijds stug ESTO Oliveo mateloos gefrustreerd. Toentertijd gingen de bezoekers aan de haal met de drie punten door totaal tegen de verhoudingen in 0-1 te winnen. Oliveo had het wederom lastig met de wit-zwarten.

Het eerste bedrijf was van begin af aan redelijk gelijk opgaand. ESTO hanteerde wederom een terughoudende speelstijl en Oliveo probeerde het spel te dicteren. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong middels een blauw-wit cadeautje. Een bal die eigenlijk uitverdedigd had moeten worden werd panklaar gelegd voor een inlopende aanvaller van ESTO. Deze plaatste het projectiel buiten bereik van doelman Duijvestijn in de hoek.

Zo was een vroege voorsprong voor de thuisploeg een feit. Oliveo had alle beste bedoelingen om de muur van ESTO te slechten maar kwam voor rust niet veel verder dan wat schoten van afstand. Doordat Oliveo wel ver vooruit speelde ontstond er veel ruimte achter de defensie van de runner-up. ESTO maakte enkele keren gebruik van de geboden ruimte en counterde zich naar enkele kansen. Deze ten spijt werd er gerust met een 1-0 stand.

Tweede helft
Ondanks een fikse blikseminslag tijdens rust werd er doorgespeeld in Bodegraven. De toegestroomde supporters zagen Oliveo domineren in de tweede helft. De Pijnackenaren zette ESTO met de rug tegen de muur. Luscuere en Hoogland waren de eersten die mochten proberen om hun naam op het wedstrijdformulier te krijgen. Helaas wisten beiden spelers niet genoeg richting te geven aan hun inzet. De keeper van de thuisploeg kon twee keer eenvoudig vangen.

ESTO kwam er niet meer aan te pas en de kansen stapelden zich op voor Oliveo. Wederom Hoogland mocht vanaf rand zestien uithalen maar zijn schuiver was te zacht en nadat ook Niels Bentvelzen de keeper van dichtbij niet kon passeren leek het een lastig verhaal te gaan worden voor de Pijnackenaren. Drie maal scheepsrecht was van toepassing toen Hoogland tien minuten voor tijd de 1-1 binnen schoof. Via een slotoffensief was Oliveo nog dicht bij de winnende treffer. Een uitstekende voorzet van Bentvelzen werd echter niet beantwoord bij de tweede paal waardoor de punten gedeeld werden op de Kievitshheuvel.

Door het gelijk spel van Oliveo en overwinningen van de titelconcurrenten blijft het onverminderd spannend in 3C. Volgende week treed Oliveo thuis aan tegen Bodegraven, de buurvereniging van ESTO.

Opstelling Oliveo: Duijvestijn, Van Hagen, Van Wichen, Brouwer, Woutersen, Milolaza, Luscuere, Paanakker, Hoogland, Kleij, Bentvelzen.