Deze mannen doen mee aan de Lego League.
Deze mannen doen mee aan de Lego League.
VIDEO

Tweemaster doet mee aan Lego League

Actueel 161 keer gelezen

Pijnacker - Tien leerlingen van De Tweemaster doen zaterdag 12 december mee aan de Regiofinale van de Lego League. De League daagt jongeren tussen de 9 en 15 jaar uit om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

Het team moet een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Daarbij maken ze gebruik van het Lego Mindstorms systeem. Tijdens de finaledagen wordt met deze robot een wedstrijd gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn. Maar de Lego League is meer dan alleen een robotwedstrijd. Binnen het jaarlijkse thema moet het team ook een eigen onderzoek uitvoeren naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben, een creatieve oplossing zoeken en deze presenteren.

Dit jaar is het thema Afval. Ook wordt er groot belang gehecht aan de FLL Core Values en Gracious Professionalism™. De kernwaarden zijn onder andere; wij zijn een team, we leren samen, we respecteren het principe van een vriendschappelijke competitie, wat we ontdekken is belangrijker dan wat we winnen, we delen onze ervaringen met anderen en vooral: we hebben plezier!

Voor meer informatie over de FLL: www.firstlegoleague.nl en voor het volgen van de prestaties van het Tweemaster-team @Dalton2Master of www.de-tweemaster.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant