Afbeelding

Slachtoffer Oudeweg Nootdorp: "Ze kwamen aanrennen en begonnen meteen keihard te slaan"

Actueel 50 keer gelezen

Delfgauw - Het 17-jarige slachtoffer van een mishandeling op de Oudeweg in Nootdorp is mogelijk zelfs even buiten bewustzijn geraakt. Dat vertelde hij maandag aan de redactie van onze krant.

"Ik reed zaterdag op zondagnacht even voor twee uur vanaf de Dominee C. Spoorlaan op de fiets naar huis. Ter hoogte van de Oudeweg raakte mijn jas verstrikt in mijn wiel en stapte ik even af", zo begint hij zijn verhaal.

"Op dat moment kwamen drie jongens aanrennen en begonnen meteen keihard te slaan", vertelt hij. "Ik kreeg klappen tegen mijn ogen en het begon helemaal te suizen in mijn hoofd." De Delfgauwenaar wist op een gegeven moment zijn belagers af te schudden en is als een gek gaan rennen. "Ik ben uiteindelijk tien minuten doodstil achter een muurtje gaan liggen en heb daar de politie gebeld. De politie was er vrij snel en heeft een onderzoek ingesteld." Het slachtoffer heeft momenteel last van zijn ogen, maar is mentaal sterk. Hij heeft geen idee waarom hij zomaar is aangevallen, zo zegt hij.

Emmastraat
Het verhaal kent opvallend veel overeenkomsten met de mishandeling van een 23-jarige jongen uit Pijnacker, een maand geleden in de Emmastraat in Pijnacker. Ook daar sloegen drie jongens en eveneens in het donker gekleed, een dorpsgenoot op een vreselijk manier in elkaar. Hij brak zijn kaak en moet een aantal tanden missen. De daders werden nooit gepakt.

Happy slapping
De politie bevestigde enkele weken geleden al aan onze redactie dat ze inderdaad de geruchten kent van 'groeperingen die mensen voor de lol zomaar in elkaar slaan'. Een zegsvrouw van de politie gaf destijds aan dat het bewijs daarvoor in de zaak van de Emmastraat ontbreekt. Met de recente mishandelingen en vele overeenkomsten in beide zaken, rijst de vraag waarom in korte tijd twee jonge mannen dan wel vreselijk zijn mishandeld in Pijnacker-Nootdorp. Opmerkelijk is ook dat er niets is gestolen: het gaat alleen maar om zinloos geweld.

Informatie
Wie kent de daders of weet meer over deze mishandelingen? Zwijg niet langer en meld jouw informatie vandaag nog bij de politie van Pijnacker-Nootdorp. Al lijkt jouw informatie misschien nog zo onbelangrijk, het kan het ontbrekende puzzelstukje zijn voor de politie. Bel 0900-8844 of naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Image and video hosting by TinyPic

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant