Logo telstar-online.nl
Geesje Bluijssen en Michiel van Atten. Het spel is te koop bij Boekhandel Van Atten in Pijnacker.
Geesje Bluijssen en Michiel van Atten. Het spel is te koop bij Boekhandel Van Atten in Pijnacker.

Pijnackerse brengt eindejaarsspel uit

  •   keer gelezen

ADVERTENTIE - Geesje Bluijssen uit Pijnacker bracht onlangs een spel uit: In- en Uitzichtspel, het leukste eindejaarsspel. Het bestaat uit vier kaartensets met daarop vragen om je vrienden, familie, buren of collega's nog beter te leren kennen.

Je blikt terug op afgelopen jaar en vooruit op komend jaar. Het spel eindigt met het formuleren van je grootste wens voor komend jaar. "Dit spel verbindt mensen. Het zet aan tot praten, luisteren, delen en samen plezier hebben", aldus Geesje, uitvinder, ontwikkelaar en uitgever bij Bluijssen-Verbindt.   

Ontstaan spel
Geesje is al jaren bevriend met drie vrouwen uit Nootdorp. Eind december plannen zij al een aantal jaar hun 'Eindejaarsevaluatie'. Onder het genot van een goed glas wijn blikken ze terug op afgelopen jaar, kijken vooruit, spreken hun teleurstellingen maar vooral hun wensen naar elkaar uit.

In december 2014 was Geesje samen met Elvira, een van haar vriendinnen, in gesprek over de aanstaande 'Eindejaarsevaluatie' toen deze voorstelde om het eens heel anders te doen.  Geesje kreeg direct allemaal creatieve ideeën. "Laat mij maar, dat komt helemaal goed", zei ze.

Vriendinnen
Drie dagen later lag het prototype van het In- en Uitzichtspel klaar om gespeeld te worden. De vriendinnen hadden een fantastische en verassende avond. Ze ontdekten na hun jaren lange vriendschap bijzonder genoeg vooral veel nieuwe dingen van elkaar. Na deze avond volgde meer spelmomenten met familie en vrienden. Stuk voor stuk fijne, mooie, grappige en intieme avonden. Het spel zette aan tot praten, luisteren, delen van ervaringen, uitwisselen van verwachtingen en wensen, en leverde vooral veel plezier op.

Vrachtwagen
De reacties waren, tijdens en na het spelen van het spel, eind vorig jaar, zo enthousiast dat Geesje begin 2015 wist: hier wil ik serieus iets mee gaan doen. Ze wilde onderzoeken of het zou lukken om het spel echt uit te brengen. Geesje ging praten met ontwerpers, drukkers, een redacteur, en verbeterde haar spel verder. Naast haar baan als loopbaancoach werkte ze een half jaar keihard en met heel veel plezier samen met een aantal anderen aan haar project. Afgelopen zomer kwam er een vrachtwagen voorrijden bij haar huis in Pijnacker Noord: In- en Uitzichtspel, het leukste eindejaarsspel is sindsdien een feit.

"Ik houd er van om mensen met zichzelf en elkaar te verbinden. Het In- en Uitzichtspel is hiervoor een prachtig middel. De laatste tijd hoor ik ervaringen terug van mensen die het spel hebben gespeeld, stuk voor stuk hadden zij mooie avond met hun vrienden en familie. Hier word ik echt heel blij van."

Informatie zie: www.inenuitzichtspel.nl
Onder andere te koop bij Boekhandel Van Atten in Pijnacker.
Geesje staat op de Kerstmarkt in Pijnacker op zaterdag 12 december.

Meer berichten