Manon Ballings verving Laura van Leersum in de tweede helft.

Avanti verliest weer in uitwedstrijd

Regio 348 keer gelezen

Dordrecht - Avanti en uitwedstrijden is dit veldseizoen nog geen gelukkige combinatie. In een matig duel moest de ploeg uit Pijnacker haar meerdere erkennen in DeetosSnel. Na een 9-7 achterstand bij de rust leek Avanti vlak na rust terug te komen, maar na de 15-13 werden de Pijnackernaren er met name afgeschoten door de DeetosSnel dames. Eindstand 27-20.

Na de 1-0 achterstand kwam Avanti via Meike Noorlander op gelijke hoogte en door Fenna van Leeuwen op voorsprong. Na de 2-2 pakte de eerste aanval de volle winst uit de aanval door tweemaal te scoren (Rick van den Blink en Stefan Hogervorst) en de stand op 2-4 te brengen. Dat zou de laatste voorsprong van de wedstrijd zijn want DeetosSnel ging erop en erover door uit te lopen naar 7-4. Via een mooie strakke pass van David Post werd Fenna van Leeuwen vrijgespeeld en zij scoorde de 7-5. Niet snel daarna moest Jordi van Zuidam met een ernstig ogende enkelblessure van het veld gedragen worden en werd hij vervangen door Arie Vingerling. Het verschil van twee doelpunten bleef tot aan de rust (9-7).

Bij de start van de tweede helft kwam Avanti aanvankelijk beter uit de kleedkamers en wist de ploeg van Erwin van der Putten telkens tot op één punt te naderen maar het lukte niet om het gaatje te dichten. Na de 15-13 waren het vooral de DeetosSnel dames Fenna Zwang en Brett Zuijdwegt die het verschil maakten en Avanti wegschoten naar een 21-13 achterstand en de wedstrijd was toen gespeeld. Avanti liet het deze wedstrijd vooral verdedigend afweten, het gaf de tegenstander vaak de ruimte om zelfs op twee benen op het gemak te kunnen schieten. Op Hoofdklasse niveau wordt dit gelijk afgestraft.

Doelpunten: Rick van den Blink (5), Fenna van Leeuwen (5), Stefan Hogervorst (2), David Post (2), Nikki van Trigt (2), Laura van Leersum, Meike Noorlander, Arie Vingerling en een eigen doelpunt van Jordan de Vogelaere.

Zaterdag 10 oktober speelt Avanti thuis om 16.00 uur de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Op bezoek komt KVS dat dit weekend zeer verrassend thuis verloor van SDO. Beide ploegen zullen van plan zijn om het geschonden blazoen in ere te herstellen, dus dat belooft een hele, mooie wedstrijd te worden.