Bestuurslid Agnes sluit noodgedwongen de deuren van het pand aan de Prins Hendrikstraat. De Muziekschool krijgt geen subsidie meer.
Bestuurslid Agnes sluit noodgedwongen de deuren van het pand aan de Prins Hendrikstraat. De Muziekschool krijgt geen subsidie meer.

Muziekschool vindt onderdak in Pijnacker Noord

Actueel 84 keer gelezen

Pijnacker - De Muziekschool van Pijnacker heeft eindelijk een nieuwe locatie gevonden. Door het wegvallen van gemeentelijke subsidie kon de muziekschool de huur aan de Prins Hendrikstraat niet meer betalen.

Het bestuur wilde dolgraag aan de Vlielandseweg een betaalbare doorstart maken in een bedrijfsverzamelpand, maar de gemeente vond deze locatie niet geschikt voor kinderen. Met name de gevaarlijk oversteek nabij bedrijvenpark de Boezem deed deze plannen de das om. Ook de rechter vond dat.

De Schatkaart
De Muziekschool deed onlangs in haar eigen nieuwsbrief een laatste smeekbede en met succes. "Wij zijn heel blij dat wij dankzij een alerte ouder, die ons met schooldirecteur Jan Snijder in contact heeft gebracht, kunnen melden dat we na lang zoeken deze prachtige nieuwe locatie voor De Muziekschool hebben gevonden. De Schatkaart aan de Groen van Prinstererlaan 1 in Pijnacker is een hele leuke actieve basisschool en er zijn mooie plannen om ook op muzikaal gebied de samenwerking verder uit te bouwen", zo laat het bestuur aan Telstar Online weten.

Vanaf maandag 28 september zullen alle lessen op de nieuwe locatie plaatsvinden. Op een nader te bepalen moment zal, in samenwerking met de Schatkaart, de feestelijke officiële opening plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant