Voor de vijfde keer is komend weekend de woonbeurs BuitengeWOON. De eerdere keren was de belangstelling bijzonder groot.
Voor de vijfde keer is komend weekend de woonbeurs BuitengeWOON. De eerdere keren was de belangstelling bijzonder groot.
KRANT ONLINE

Vrijdag en zaterdag woonbeurs BuitengeWOON op Raadhuisplein

Algemeen 85 keer gelezen

ADVERTENTIE - Voor de vijfde maal in successie organiseren de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de gezamenlijke ontwikkelaars/bouwers/makelaars/banken van de vele nieuwbouwprojecten in deze gemeente komend weekend de woonbeurs BuitengeWOON. Ze komen met enige regelmaat bij elkaar in het zogenoemde Woningbouwplatform, een praktisch overlegorgaan.

De woonbeurs is weer in het kloppend hart van Pijnacker, op het Raadhuisplein. Eerdere keren was Het Witte Huis de prima plaats van handeling; nu is gekozen voor de Oranjefeesttent, midden op het plein. Het wordt gezellig want zaterdag start vanuit de tent ook de Beatrixrun. 

De evenementen bijten elkaar geenszins, maar versterken elkaar alleen maar. De start van de Beatrixrun is om 10.15 uur en de woonbeurs begint zaterdag om 11.00 uur. Veel woonconsumenten zullen wel wat eerder naar Pijnacker Centrum komen: het vertrek van de Beatrixrun is namelijk ieder jaar weer een schitterend festijn. Honderd knetterende zijspannen met als bijrijders mensen van alle leeftijden met een verstandelijke beperking. Ieder jaar weer een hartverwarmend gebeuren. 
Een van de vele evenementen die het wonen in bruisend Pijnacker-Nootdorp zo mooi maken. Deze gemeente heeft een rijk verenigingsleven, waar omzien naar elkaar, gezelligheid en sociale binding nog heel belangrijk zijn. Jazeker, de diverse kernen zijn groter geworden, er zijn stadse invloeden, maar toch kiezen heel veel mensen juist voor Pijnacker-Nootdorp vanwege die blijvend dorpse schaal. 

Andere belangrijke factoren zijn de perfecte ligging tussen Den Haag en Rotterdam die met de RandstadRail en ook met de fiets en de auto prima bereikbaar zijn. Wat ook geldt voor Delft en Zoetermeer. Wethouder Peter van Haagen zegt altijd: "Je bent zo weg en je bent ook zo weer thuis, maar eigenlijk is er in onze eigen gemeente zo veel dat je niet eens weg hoeft." De woonbeurs BuitengeWOON wordt vrijdag 24 april om 16.00 uur met een ludieke handeling geopend. Ook dat is in vijf jaar tijd traditie geworden. Vervolgens kan iedereen tot 20.00 uur een rondgang maken langs zo ongeveer alle nieuwbouwprojecten die in Pijnacker-Nootdorp op dit moment in aanbouw zijn of spoedig in aanbouw worden genomen. 

De grote projecten Keijzershof in Pijnacker-Zuid en Ackerswoude nabij Pijnacker-Centrum springen er uit, maar er is veel meer. Diverse kleinschalige projecten  als Waaijerslande, Nieuw Craeyenburch in Nootdorp, Laan van Klapwijk en De Regentes in in Pijnacker en bouwkavels in Oude Leede, Oosteinde, Nootdorp en Ackerswoude. 

Op naar de woonbeurs BuitengeWOON dus: Vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Ongeveer anderhalf uur later komt de Beatrixrun terug in Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant