Afbeelding

'Schultz heeft lak aan omwonenden A13'

Actueel 37 keer gelezen

Delfgauw - Milieudefensie vindt het teleurstellend dat minister Schultz van Haegen vandaag heeft laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter waarin het besluit om de maximumsnelheid op de A13 te verhogen werd vernietigd.

Uit metingen van de Milieudienst Rijnmond die in de rechtszaak zijn aangevoerd blijkt dat de luchtvervuiling veel erger is geworden door de snelheidsverhoging. “Het is minachting voor de omwonenden van de snelweg dat de minister in beroep gaat om harder te mogen rijden terwijl is aangetoond dat dit heel schadelijk is voor de gezondheid,” aldus Ivo Stumpe, campagneleider verkeer van Milieudefensie.

De rechter oordeelde dat de minister in haar besluit te weinig rekening heeft gehouden met het belang van omwonenden die te kampen hebben met extra luchtverontreiniging en geluidsoverlast. Stumpe: “Het lijkt er op dat de verkeersminister koste wat kost sneller wil rijden. Dat omwonenden hiervoor betalen met hun gezondheid neemt ze op de koop toe. Terwijl de snelheidsverhoging geen enkel nut dient.”

Milieudefensie was één van de partijen in de rechtszaak om de maximumsnelheid op de A13. Een vergelijkbare rechtszaak loopt op dit moment nog over de A10 waar de snelheid ook van 80 naar 100 kilometer per uur omhoog ging. De uitspraak in die zaak wordt hier 10 januari verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant