Afbeelding

Vertrek wakkert discussie fusie aan

Actueel 39 keer gelezen

Pijnacker - Het vertrek van burgemeester Rik Buddenberg van Pijnacker-Nootdorp en zijn collega Ewald van Vliet van buurgemeente Lansingerland heeft de discussie over een mogelijke fusie tussen de twee dorpen weer doen oplaaien.

Oud-voorzitter Cor van der Wel van Ondernemingsorganisatie VNO-NCW schrijft: “Vertrek burgemeester van Vliet kan weleens grootste verlies voor Lansingerland blijken te zijn. Wel moment voor fusie met Pijnacker-Nootdorp.” Niet alleen onder burgers, maar ook op politiek vlak wordt volop gespeculeerd over een op handen zijnde fusie. Voorzitter Arthur Venselaar van de Ondernemers Vereniging Pijnacker-Nootdorp (OVPN) schrijft op persoonlijke titel: "Ik ben voor een fusie. Ga de problemen oplossen. Denk in kansen en niet in problemen. Toon visie."

Rik Buddenberg zag in september dit jaar overigens nog geen fusiepartner in Lansingerland: “Ik denk dat Lansingerland eerst financieel orde op zaken moet stellen, dus ik zie dat op korte termijn niet gebeuren”. Ewald van Vliet gaf daarentegen aan: “Samenwerking is heel verstandig om sterker in de regio te staan.” De gemeente Pijnacker-Nootdorp was vrijdagmorgen nog niet in de gelegenheid om te reageren op de berichten op Social Media. Reageren op de stelling: fusie ja of nee, mag in de comments onder dit bericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant