Afbeelding

'Muziekschool past niet in bestemming'

Actueel 102 keer gelezen

Pijnacker - Muziekschool Pijnacker verkast begin oktober van het gemeentelijk onderkomen aan de Prins Hendrikstraat naar een bedrijfsunit aan de Vlielandseweg 24a in Pijnacker.

Gedoe met een vergunning gooit nu naar verluidt roet in het eten. De feestelijke opening gaat al niet meer door, zo meldde een woordvoerster van de school. Wij vroegen woordvoerster Ester Weststeijn wat er precies allemaal aan de hand is.

Kan de gemeente aangeven waar de kink in de kabel zit?
De bestemming voor het pand aan de Vlielandseweg 24a is ‘bedrijven’. Een muziekschool past niet binnen die bestemming. De muziekschool kan zich uitsluitend vestigen op plekken waarop een zogenoemde ‘maatschappelijke bestemming’ ligt.

Is een dergelijke activiteit überhaupt toegestaan in een bedrijfsverzamelgebouw?
Dat hangt af van de bestemming die ligt op het betreffende pand/gebied. En een bedrijfsverzamelgebouw heeft (uiteraard, zou ik bijna zeggen) meestal de bestemming ‘bedrijven’. In dat geval zijn maatschappelijke voorzieningen dus niet toegestaan. Het is in principe mogelijk om een ontheffing voor de bestemming aan te vragen bij het college van B&W.

Geldt dit ook voor de sportschool die sinds kort zijn intrek heeft genomen in het pand?
De sportschool die daar gevestigd is, heeft een ontheffing voor de bestemming aangevraagd. Deze ontheffing heeft het college van B&W verleend.

Welke bestemming heeft Vlielandseweg 24a?
Zoals blijkt uit de voorgaande antwoorden: de bestemming die ligt op de Vlielandsweg 24a is de bestemming ‘bedrijven’ (categorie 1 en 2, dus lichte bedrijvigheid).

Mag de Muziekschool (hangende de vergunningsdiscussie) van start gaan aan de Vlielandseweg 24a?
Dat weten we nog niet. We hebben de aanvraag om in dit pand hun activiteiten voort te zetten op 9 september ontvangen. Die aanvraag moeten we nog beoordelen.

Hoe staat de gemeente tegenover dit verzoek (verkeersoversteek)?
Mocht de Muziekschool daadwerkelijk hun activiteiten voortzetten in het pand aan de Vlielandseweg, dan moet daarbij zeker gekeken worden naar de randvoorwaarden, zoals verkeersveiligheid. Dit is nu nog niet aan de orde (zie de antwoorden op de vraag 1 en 5).

Wat vindt wethouder Jose van Egmond van de nieuwe locatie: met betrekking tot de oversteek waar velen kinderen van gebruik zullen gaan maken.
De wethouder geeft aan groot belang te hechten aan verkeersveiligheid, zeker op plekken waar veel kinderen en jongeren komen. Verkeersveiligheid wordt voor een deel bepaald door verkeersmaatregelen (veilige oversteekplaatsen, of verkeersremmende maatregelen etc.), maar ook door het gedrag van verkeersdeelnemers zelf, zowel auto’s (niet te hard rijden) als de kinderen (voorzichtig zijn bij het oversteken).

Is er al een nieuwe huurder gevonden voor het pand aan de Prins Hendrikstraat?
Nee, er is nog geen nieuwe huurder. Dat is ook niet zo gek, want de huur van het gemeentelijke pand aan de Prins Hendrikstraat is op 8 augustus opgezegd, per 1 oktober.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant