Veldkampioenen: Bianca van Bemmelen, Rens van Halderen, Max IJszenga, Bram Momtaz ,Niels Assenberg, Milan de Bruijn, Karin Smit, Maikel Bazuin, Storm Bolman, Andy Botermans, Jeffrey Smit en Twan Klompé. Foto: Monique Lorist

Heren D1 van Oliveo Handbal ook veldkampioen

Sport 532 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdag 8 juni stond er voor de Heren D1 een belangrijke wedstrijd op het programma. De week ervoor hadden ze een zeer succesvol D-Diner georganiseerd voor ouders, opa’s, oma’s en andere genodigden. De mooie opbrengst hiervan wordt gebruikt om de nieuwe kantine in te richten. Daarnaast hadden ze naaste concurrent Savosa verslagen en nu moesten de jongens weer flink aan de bak voor hun kampioenswedstrijd.

Vlak voor hen was Dames C1 in Barendrecht al veldkampioen geworden en de heren wilden voor hen niet onderdoen. Met een stralend zonnetje begon Heren D1 om 14.30 uur aan een spannend duel tegen Ventura uit Schiedam. Binnen de minuut scoorde Niels Assenberg het eerste doelpunt in het voordeel van Oliveo. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar Ventura bleek een geduchte tegenstander. Misschien speelden ook de zenuwen een grote rol, want de ballen werden niet altijd goed aangespeeld en gevangen. Het tweede doelpunt maakte Rens van Halderen met een prachtige tikbal binnen de cirkel en halverwege de eerste helft stond het 2-1 in het voordeel van Oliveo. Keeper Storm Bolman wist het doel van Oliveo goed schoon te houden door een paar mooie reddingen. Jeffrey Smit scoorde het derde doelpunt vanaf de cirkel en Andy Botermans maakte het vierde doelpunt waardoor met rust 4-3 op het scorebord stond.

In de rust kregen de jongens van hun coaches Karin Smit en Bianca van Bemmelen te horen dat ze zich niet zenuwachtig moesten laten maken, maar gewoon hun spelletje zoals altijd moesten laten zien. Dit pakten de jongens goed op en nog geen twintig seconden na het beginsignaal wist Bram Momtaz het net van het doel al te laten bollen. Even later scoorde Twan Klompé met een strakke bal vanaf de hoek en Maikel Bazuin en Max IJszenga stopten Ventura goed af op beide hoeken. De ballen die wel langs de verdediging kwamen, werden in de tweede helft goed gehouden door Milan de Bruijn die het keepersstokje van Storm had overgenomen. Nadat Oliveo tien minuten lang geen doelpunten had gescoord, wist Rens gelukkig de spanning bij de jongens weg te nemen door twee keer op rij te scoren, waardoor het gaatje wat groter werd. De stand was intussen 8-4 en het kampioenschap leek binnen te zijn. De laatste vijf minuten liep Oliveo verder uit. Als eindstand stond er 12-5 op het scorebord en was het veldkampioenschap behaald.

Na de felicitaties van het bestuur en de fans, vaantjes van de Bond en bloemen voor de coaches kregen de jongens nog lekkere patatjes in de kantine. Iedereen kon terugkijken op een mooi, leerzaam en vooral succesvol seizoen. De trainers Nicole van Boles en Martijn van der Ploeg delen in de eer; voor hen was er een doosje chocolade.

Nostalgie
Dit kampioenschap wordt een stukje historie; het was het laatste kampioenschap op het veld aan de Monnikenweg. De volgende kampioenschappen zullen in Keijzershof gevierd gaan worden. Zaterdag 15 juni kunnen leden, oud-leden, fans en betrokkenen van Oliveo Handbal bij een hapje en een drankje terugkijken op ruim zestig jaar handbal aan de Monnikenweg. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Bekerfinales
Zondag 16 juni spelen Heren B1 en Heren A1 de bekerfinales tegen Snelwiek. De strijd om de felbegeerde Ruud Adema Bokaal wordt gespeeld op het veld van Atomium. Heren C1 haalde de halve finale, maar verloor deze van het sterkere Rijnstreek.